loader
Foto

Festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Vineri, 13 iulie, de la ora 14,30 - în direct la TVR 3 şi TVR Cluj. Festivitatea a fost precedată, de la ora 14.00, de interviul acordat TVR  în exclusivitate de academicianul Viorel Barbu, preşedintele de onoare al Olimpiadei Internaţionale de Matematică - ediţia 2018.

 

Urmăriţi în direct, vineri,  de la ora 14.00, interviul acordat TVR  în exclusivitate de academicianul Viorel Barbu, preşedintele de onoare al Olimpiadei Internaţionale de Matematică - ediţia 2018

De la ora 14.30, începe Festivitatea de premiere si inchiderea oficiala a Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj-Napoca. Vor fi prezenti: Presedintele Societăţii de Stiinţe Matematice din România – Radu Gologan, presedintele IMO - Geoff Smith,  Ministrul Educatiei – Valentin Popa, acad. Viorel Barbu, managerul IMO 2018 – Valentin Cuibus, primarul Cluj- Napoca – Emil Boc .

În anul Centenarului, Cluj-Napoca a găzduit cea de-a şasea ediţie românească a IMO, cea mai mare competiţie din domeniul ştiinţelor exacte.

Competiţia a reunit,din 3 iulie, 114 țări ale lumii și 615 concurenți, 263 de lideri, deputy-lideri și observatori,  aproximativ 900 de invitați străini, peste 300 de voluntari și un număr aproximativ de 100 de persoane implicate în organizarea de zi cu zi.

Televiziunea Română a transmis în direct deschiderea oficială a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei, precum şi relatări şi reportaje de pe parcursul evenimentului.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj, ""România şi Bulgaria sunt singurele ţări ale lumii care au participat fără întrerupere la fiecare ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică iar încredinţarea acestui eveniment Clujului este o recunoaştere a performanţei şcolii clujene, a colaborării interinstituţionale corecte şi eficiente şi a climatului care la Cluj-Napoca permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale educaţiei".

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3