loader
Foto

TVR3 – Programe In memoriam P.S. Florentin Crihălmeanu

În semn de omagiu adus P. S. Florentin Crihălmeanu, episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj -Gherla, TVR3 a transmis pe 16 ianuarie, de la ora 11:00, o ediție specială a emisiunii ”Spirit și credință” și Ceremonia de înmormântare.

 

Vestea trecerii în eternitate a Prea Sfințitului părinte Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, a căzut ca un trăznet asupra celor care îl cunoșteau, care îi apreciau erudiția, blândețea și dăruirea cu care își împlinea vocația. Mâine, 16 ianuarie, TVR3 îl va comemora prin două transmisii în direct realizate de colegii noștri de la TVR Cluj. Astfel, începând cu ora 11.00, sub genericul ”Spirit și credință – Ediție Specială: In memoriam P.S. Florentin Crihălmeanu”, moderatorul Mădălina Vlăsceanu și invitatul său, părintele lector univ. dr. Marius Furtună, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic ”Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca, vor creiona biografia celui care, din 1997 si până acum, a păstorit Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla  - mai întâi ca episcop auxiliar, iar din 6 august 2002 ca episcop eparhial.

De la ora 12.00, TVR3 va transmite în direct, de la Catedrala Greco-catolică  ”Sf. Iosif” din Cluj,  funeraliile P.S. Florentin Crihălmeanu. Ne vor fi din nou alături, pe parcursul ceremoniei, moderatorul Mădălina Vlăsceanu și părintele lector univ. dr. Marius Furtună.

Cei 61 de ani pe care Prea Sfințitul Florentin Crihălmeanu i-a petrecut pe pământ nu au fost scutiți de greutăți. Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, a studiat teologia în clandestinitate în timpul comunismului, a fost hirotonit preot în 1990, apoi , în 1997, a primit consacrarea episcopală, ca titular de Sili și auxiliar de Cluj-Gherla, de la Papa Ioan Paul al II-lea.

A avut un spirit profund ecumenic, a iubit tinerii, a dat, în fiecare clipă, mărturia unei vocații de nezdruncinat.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3