loader
Foto

Un periplu prin muzee, castele şi locuri pline de farmec

Este propunerea echipei emisiunii CULT@rt pentru miercuri, 18 aprilie – o ediţie în care Marius Constantinescu stă de vorbă cu Cristina Toma, director al Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi şi Gabriela Valentir, actriţă. De la ora 22.00, la TVR 3

 

Cult@rt

Până în 22 aprilie, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, puteţi vedea expoziţia Alfabetul Georgian. Scrieri în cultura vie, realizată în parteneriat cu Ambasada Georgiei în Romania. Ce mai putem descoperi la unul dintre cele mai frumoase muzee ale Bucureştiului ne spune directoarea lui, Cristina Toma, într-un dialog cu moderatorul CULT@rt, Marius Constantinescu.

Iar joi, 19 aprilie, Teatrul Elisabeta din Bucureşti prezintă spectacolul cu piesa Piatra din casă, după Vasile Alecsandri şi Bogdan Petriceicu Haşdeu. În distribuţia lui regăsim mulţi colegi din Televiziunea Română: Corina Dănila, Demeter Andras, Mihai Melinescu, Carmen Movileanu, Tudor Furdui şi Gabriela Valentir, invitata ediţiei de miercuri la CULT@rt.

Tot în această ediţie o descoperim pe Anca Bene stabilită de mulţi ani în Franţa. A absolvit la Lyon un masterat de management cultural şi tot aici şi-a urmat visul din copilărie: a studiat actoria. Pe lângă propriile proiecte ca actriţă, Anca Bene colaborează cu Şcoala românească din Lyon. Susţine ateliere de teatru pentru copiii români şi îi familiarizează pe aceştia cu literatura română.

Iubitorii de drumeţii au ocazia să descopere miercuri la CULT@rt Fântâna lui Manole şi legenda ei, Mânăstirea Jitianu şi locurile de poveste care o înconjoară, precum şi un loc straniu, plasat între două lumi, bântuit de spirite, zguduit de legende: castelul din Câmbina ridicat de Bogdan Petriceicu Haşdeu în memoria fiicei sale Iulia.

 

 

 

10:00 Drumuri aproape

*Studioul teritorial Timişoara

*Călătorii care scot la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate.Călătorul devine ghid şi prezintă de o manieră relaxată atât destinaţiile cunoscute ale regiunii cât şi locuri cu istorii neauzite dar pe care merită ca telespectatorul să le bată cu pasul.

*Meserii vechi aduse in actual-Pantofarul si Palarierul!

Cameraman Iuliu Theer

Editor imagine Silviu Mandravel

Producător Diana Bogea

10:30 Descriptio Moldaviae

*Studioul teritorial Iaşi

* Rețete tradiționale bucovinene: Plăcinte ”poale'n brâu” și ”plăcinte trandafir”

Producător Raluca Aftene

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3