loader
Foto

Galerie foto

Un weekend cu SEMNAL M, sâmbătă şi duminică la “Remix”

Pe 24 şi 25 octombrie, de la ora 22.00, la TVR 3 sărbătorim aproape 40 de ani de SEMNAL M, răsfoind arhiva muzicală după momente unice cu „Ceteraşi de la Cluj”.

 

Remix

Ediția din 24 octombrie este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 25 octombrie este disponibilă online pe TVR+.

Când arhivele cu celebra trupă pop-rock clujeană au atins masa critică, culminând cu un concert aniversar filmat de TVR 2 la maratonul „Preoteasa – 70 de ani” (2007), echipa Remix şi-a frecat mâinile mulţumită şi le-a pus cap la cap. Liderul Ştefan Boldijar ne-a mai făcut o surpriză plăcută, trimiţându-ne filmarea concertului extraordinar de sub Feleac, unde au participat mai mulţi foşti membri - SEMNAL XXL (Sala Radio Cluj, 8 iunie 2007). Am recuperat astfel şi pentru „arhiva de la centru” melodii nemaicântate de decenii.

Primul episod al Integralei Remix a fost dedicat liderului originar, Iuliu Merca, stins în 1999, începând cu grupul în care a cântat alături de marele chitarist Sorin Tudoran (din păcate plecat şi el de curând într-o altă lume), CHROMATIC. Interviurile marca Remix „îndosariate” de-a lungul anilor fac şi acum deliciul poveştii: Ştefan Boldijar, regretatul Francisc Solomon, Ştefan Nagy, Cornel Moldovan, Mihai Cernea, Sorin Tudoran.

(w882) Iuliu Merc
Iuliu Merca la Mondial

Arhive foto şi video inedite, ale unor cinecluburi de amatori, culminând cu festivalurile „Club A” din 1969 şi 1971. Iar din Arhiva Multimedia TVR: filmare de platou (1978, prima după înfiinţarea de cu un an înainte, de la Costineşti), Festivalul „Club A” din 1981, filmul „Melodii la Costineşti” (1982), concertul aniversar „Club A – 30 de ani” (1999 – ultima apariţie importantă a lui Iuliu Merca), festivalul „Rock ’92”, revelioane TVR la Borşa (1980), 1983 şi 1984 (în platourile din Calea Dorobanţilor), două filmări inedite pe litoral în primii ani ’80 („Iulia” şi „Planeta visurilor noastre”)...

Partea a doua a Integralei Remix iterează povestea legendarului grup clujean până în ultimul deceniu, contorizând mai multe proiecte devenite realitate, dar şi evenimente concertistice. Ultimul interviu (şi ultimul concert) de la Costineşti ale lui Iuliu Merca închid o pagină tristă, dar atât de melodioasă din istoria rockului românesc, o alta este deschisă de reportajul Remix de la lansarea dublu CD-ului „Ieri şi Azi” (2004).

(w882) Åžtefan Bo
Ştefan Boldijar, liderul formaţiei după 1999

Filmări TVR realizate la jumătatea anilor ’90 de Dan Banu, dar şi trei clipuri oficiale ale grupului lansate după 2000, concerte la Vama Veche (2004, 2005), prezenţa de concert în toată regula într-o ediţie a emisiunii „Timpul chitarelor” (2009), nu în cele din urmă secvenţe ample din concertul extraordinar SEMNAL XXL – Sala Radio Cluj, 8 iunie 2007, care a reunit nu mai puţin de patru componenţe. Intervievaţi: Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Francisc Solomon, Ştefan Nagy, Cornel Moldovan, Florin Ştefan, Florin Silviu Ursulescu, Nelu Stratone.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3