loader
Foto

Urmăriţi documentarul "100 de ani de represiune”, semnat de Silvia Pintea

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 3, şi de la ora 19.00, la TVRi. Documentarul a fost realizat la Sighet cu ocazia conferinţei internaţionale „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune.”

 

În perioada 12-15 octombrie 2017 s-a desfăşurat conferința internațională „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune”.

Evenimentul a fosat organizat de Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței Sighet în colaborare cu Facultatea de Studii Europene și Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș Bolyai şi în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Institutul Polonez din București.

Conferința s-a desfăşurat la  Cluj, la Universitatea Babeș Bolyai (12 octombrie) și la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței şi s-a bucurat de participarea unor importanți istorici specializați în istoria comunismului din Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Olanda, Polonia, Republica Moldova și România.

La centenarul Revoluției ruse s-a reliefat şi împlinirea unui secol de la apariția primului stat comunist totalitar, impus prin  teroare, ideologul comunismului totalitar fiind Vladimir Ilici Lenin - acest stat funcționând exclusiv prin mecanismele represiunii.

Totodată,  acest centenar coincide cu împlinirea a 20 de ani de la publicarea Cărții Negre a Comunismului semnată şi editată de Stéphane Courtois (a cărei primă traducerea a apărut în România), prima sinteză asupra represiunii comuniste.

Realizatoarea Silvia Pintea a obţinut mărturii impresionante şi declaraţii în exclusivitate de la participanţi marcanţi precum: Stéphane Courtois, Ana Blandiana, Dennis Deletant, Liviu Ţîrău şi alţii – într-un documentar ilustrat cu materiale de arhivă. Urmăriţi acest documentar duminică, 19 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 3, şi de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

13:05 Cu cărţile pe faţă

*Studioul teritorial Craiova

Festivalul Internațional Shakespeare Craiova sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și îi așteaptă la Craiova pe toți iubitorii de teatru cu cea mai spectaculoasă ediție a sa, după cum promit organizatorii, aducând un Shakespeare pentru fiecare!

În perioada 16-26 mai 2024, 30 de spectacole de Robert Wilson, Peter Brook, Declan Donnellan, Robert Lepage și alți regizori de renume mondial se vor juca în șapte săli de spectacole din Craiova, în timp ce în peste 30 de spații convenționale și neconvenționale, pe străzile din cartiere, piețe și parcuri, vor avea loc peste 300 de evenimente-spectacole, concerte, expoziții, parade, sesiuni de comunicări, conferințe, lansări de carte, ateliere teatrale studențești.

Suntem cu toții invitați la călătorii în spațiu și timp, din trecut, prin Shakespeare Village, o replică a unui sat tradițional englezesc de la 1600 ( care va găzdui spectacole de teatru, ateliere, activități pentru copii pe timpul zilei, în tip ce serile vor fi dedicate concertelor și petrecerilor) construit de la zero pe Hipodromul Craiova, până în viitor, prin Shakespeare Dimensions: o incursiune într-o experiență imersivă bazată pe realitatea virtuală și inteligență artificială.

Invitați: Emil Boroghină-fondator Festivalul Internațional Shakespeare Craiova, Vlad Drăgulescu-președinte Festivalul Internațional Shakespeare Craiova

Producător, moderator Mirela Giodea

Transmisiune in regim de direct

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3