loader
Foto

Vară pentru voi – Ingenuitate și ingeniozitate, pe ritmuri de folk

Vară Pentru Voi – vineri, 25 iulie

 

Andreea Ştiliuc
Dan Trofin
Vară pentru voi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ingenuitate, ludic, sensibilitate, fabulos. Arta naivă văzută prin ochii copiilor pare să se apropie și mai mult de ADEVĂR. Astăzi am vorbit despre pictura naivă și am privit imagini în care soarele e și mai strălucitor.

De la ingenuitate la ingeniozitate nu mai e decât un pas. I.D. Fest este un Festival Național de Teatru pentru Tineri, organizat în totalitate de către elevi de liceu, membri ai Asociației “Ingenious Drama” din Bacău. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XV-a ediție.

În artă este nevoie și de ingenuitate, și de ingeniozitate. Am discutat cu scriitorul Ioan Mateiciuc despre poezie, dar și despre Festivalul “Folkever” din Siret, județul Suceava. Festivalul își propune să descopere și să promoveze noi talente ale muzicii folk şi ale poeziei în formă pură.

Vară pentru voi

Realizatori: Andreea Ştiliuc şi Dan Trofin

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

11:00 FamiliON

*Studioul teritorial Iaşi

*Magazin de familie și divertisment-Viorica Macovei

Producător Laura Lucescu

12:00 Transparenţe

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Invitat Ion Pop, membru corespondent al Academiei Romane

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3