loader
Foto

Galerie foto

Venus rediviva, sâmbătă la “Remix”

Sâmbătă, 16 iulie, de la ora 22.00, TVR 3 vă invită la reîntîlnirea pe scenă a trupei rock feminine VENUS.

 

Remix

La granița anilor ’60 - ’70, la deja celebra Casă de Cultură a Studenților „Grigore Preoteasa” din București, una dintre cele mai interesante apariții beat, apoi pop-rock a constituit-o grupul feminin VENUS. Una dintre cele mai vechi formații feminine din lume (prima, se pare, din Europa, cu statut profesionist), trupa reunea studente la Conservator.

(w882) VENUS la P

Prima componență le alătura pe Nicoleta Păun și Mihaela Surulescu (voce, chitară), Elvira Iancu (bas), Eugenia Tonescu (tobe). După doi ani, au apărut solista Liane Birnberg și Mariana Șoitu (claviaturi, instrumente de suflat). A urmat o scindare în două formule (N respectiv L). VENUS N cânta, la jumătatea anilor ’70, cu performanta solistă Suzana Georgescu și un repertoriu înnoit stilistic de la R&B la hard-rock.

(w882) Suzana Geo
Suzana Georgescu

Formația s-a oprit prin 1977, când fetele au început să-și întemeieze familii. Suzana a continuat să cânte cu alte trupe cu firmă, pentru a se stabili în cele din urmă în Germania. Din 2000, revenirile în țară ale solistei au generat câteva revederi de suflet; cea mai importantă (și ultima, până în prezent) s-a consumat în 28 aprilie 2009, când emisiunea TVR 2 „Timpul chitarelor” a organizat la clubul Silver Church (din aceeași clădire cu vechea sală de repetiții) o reunire... cu cântec! Au participat Nicoleta Păun, Suzana Georgescu, Mariana Şoitu, Eugenia Şerbănescu și grupul emisiunii THE CROSSROADS.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3