loader
Foto

Galerie foto

Viața ca un cântec - Maria Ciobanu, la „Popasuri folclorice”

Ciocârlia cântecului românesc ne așteptă în curtea casei sale, purtând cele mai alese straie, portul popular, cu zâmbetul pe buze, cu privirea caldă, vădit emoționată chiar și după 60 de ani de cariera. Sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Teodora Drăgoi Pop
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Când toamna iși despletește discret, rând pe rând, frunzele de pe ramurile pomilor, când Bucureștiul sufocat de prea mult tumult uită să mai admire spectacolul vieții, echipa emisiunii dă din nou valoare timpului, printr-o întâlnire de suflet cu MARIA CIOBANU.

Cu emoții izvorâte din respectul fața de o pasiune, devenită profesie, cultivată până la stadiul de religie. Căci în Dumnezeu și-n cântec crede Maria Ciobanu și altă mântuire nu cunoaște.

(w882) popasuri f

Împreună cu Teodora Drăgoi Pop, Maria Ciobanu a lăsat povestea vieții sale să dezvăluie o copilărie așezată sub acoperământul dragostei și dăruirii părintești, o tinerețe trăită în cântec și iubire, împliniri, bucurii, dar și lacrimi șterse pe ascuns.

(w882) popasuri f

Un moment minunat a fost apariția în curte a fiului său, Ionuț Dolănescu. Chipul mamei a devenit și mai strălucitor, căci acea lumină tainică a iubirii de mama nu poate fi egalată nici măcar de mândrul soare.

Ionuț s-a așezat lângă ea și a luat între palmele sale, mână ușor tremurândă a mamei. La prima vedere o strângere de mână dintre mama și fiul ei. Dar câtă iubire poartă acea strângere, câte mulțumiri, câte amintiri și încercări ascunde ea...

***

Lie ciocârlie,

Ia să-mi spui tu mie

De ce cânți pe vale

Unde-i mai răcoare

La izvoare reci

Ori vrei să mă-ntreci?

Lie, Lie, Lie ciocârlie

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

* Teatru în limba română, de 60 de ani la „Ariel”

Producător Petronela Moraru

13:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3