loader
Foto

Vizual - la deschiderea EUROPALIA

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, Marius Constantinescu vă învită la Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

 

La începutul lunii octombrie, la Centrul BOZAR din Bruxelles, Marius Constantinescu a fost prezent la cel mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia. Este vorba despre expoziţia "Brâncuşi. Sublimarea formei" deschisă în cadrul Festivalului Internaţional de Artă EUROPALIA, la care România este invitata de onoare.

(oar_w460)

Festivalul Internațional de Arte EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, organizată sub patronajul Familiei regale a Belgiei, la Bruxelles şi în diverse oraşe belgiene, dar şi din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Luxemburg sau Germania.

România a mai participat la Festivalul EUROPALIA în 2007, urmând ca la ediţia din acest an, care se desfăşoară până în 2 februarie 2020, să prezente circa 250 de evenimente culturale în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Luxembrug şi Germania.

Vernisajul expoziţiei „Brâncuşi. Sublimarea formei” la centrul BOZAR a marcat festiv o mare manifestare culturală internaţională dedicată, în acest an, României. La eveniment a fost prezentă familia regală din Belgia, alături de peste 1.000 participanţi: oameni politici europeni, diplomaţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor culturale internaţionale – aceştia fiind ghidaţi de Doina Lemny, curator al expoziţiei.

(oar_w460)

Prezent la acest mare eveniment cultural de cea mai mare însemnătate pentru România, Marius Constantinescu a înregistrat cele mai importante momente pentru telespectatorii Vizual şi a stat de vorbă cu o parte dintre cei prezenţi. Astfel, duminică, vom afla declaraţiile date de: Paul Dujardin directorul general BOZAR, Dirk Vermaelen, director artistic EUROPALIA, Doina Lemny curator, istoric de artă la Centrul Pompidou din Paris, Liliana Ţuroiu, coordonator general EUROPALIA România, Mirel Taloş, preşedinte interimar ICR, Horia Barna, director artistic EUROPALIA Romania şi Daniela Soroş, șef al departamentului Proiecte Speciale în cadrul ICR.

(oar_w460)

Expoziţia Brâncuşi. Sublimarea formei, găzduită de BOZAR, este deschisă în perioada 2 octombrie 2019 - 12 ianuarie 2020.

(oar_w460)

21:00 Cântec şi poveste

*Best of *Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3