loader
Foto

„Vizual”. O ediție specială dedicată Galei UCIN

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 20:30, la TVR 3 și online pe TVR+, Marius Constantinescu v-a prezentat o ediție despre GALA UCIN de anul acesta.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Vizual

În fiecare an, Uniunea Cineaștilor își premiază cei mai merituoși oameni din breaslă.

Anul acesta pentru concurenți așteptarea a fost grea: înscrierile s-au închis în luna martie, iar juriul de preselecţie a avut de ales cele mai bune producţii ale anului 2019, din peste 70 de filme înscrise în concurs în cadrul celor peste 20 de secțiuni ale competiției.

Dificila misiune de a-i departaja pe cei mai buni dintre cei mai buni i-a revenit juriului compus din: Stere Gulea (câştigătorul marelui premiu de anul trecut), Florin Mihăilescu, Marilena Ilieşiu, Irina Nistor şi Dorel Vişan.

Direcția Festivalului a fost încredințată cunoscutului cineast Laurențiu Damian, iar evenimentul a fost prezentat de Cătălina Grama - Jojo.

În această ediție, Marius Constantinescu a făcut o trecere în revistă a anului 2019 din punct de vedere cinematografic cu președintele UCIN, prof. dr. Laurențiu Damian. V-a prezentat și interviuri realizate la fața locului cu Stere Gulea, Julieta Szönyi, Liana Stanciu, Camelia Csiki, Răzvan Butaru, Cristina Andrei.

***

Prestigioasa Asociație a Cineaștilor din România fost înființată în 1963 la iniţiativa unor cineaşti legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. Din 1972 instituția a început să acorde anual premii în cadrul Galelor UCIN, evenimentul având drept scop recunoașterea performanțelor cinematografice din anul anterior, într-o vreme când cinematografia românească de-abia făcea primii pași.

După Revoluție, Asociația a devenit Uniune și a continuat să sprijine valoarea și talentul.

Uniunea Cineaștilor din România este o organizație nonguvernamentală, constituita în scopul protejării activității de creație și profesionale, a intereselor materiale și morale ale cineaștilor din România. Este un organism autonom, excluzând orice ingerință a administrației de stat. Uniunea are peste 1200 de membri (titulari, asociați și membri de onoare români și straini), fiind alcatuită din asociații reprezentând profesiile de bază ce lucrează împreună la realizarea filmului.

Gala Premiilor UCIN 2020  - eveniment organizat de Uniunea Cineaştilor din România în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, proiect finanţat de Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman, producător Revolver.

 

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3