loader

Cântec și poveste

Emisiune unde descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live. Luni-vineri, ora 15.00, la TVR3.

 

 

Ioan Cristian - Tăran
Alexandru Pugna

Suntem făcuţi din „Cântec şi poveste”. Iar cântecul românesc din fiecare zonă a ţării şi povestea lui, descoperită de realizatorii TVR, se ascultă şi se simt în emisiunea „Cântec şi poveste”, de la TVR 3.

Folclorul face parte din cultura populară şi e rădăcina neamului nostru. De aceea, în emisiunea „Cântec și poveste”, realizată în fiecare zi a săptămânii de unul dintre studiourile teritoriale ale TVR, povestea începe de la rădăcina cântecului, care este „descifrat” şi completat apoi cu istorii adevărate despre interpreţi consacraţi, ansambluri folclorice, coregrafi renumiţi şi formaţii instrumentale. Toate acestea sunt aduse în faţa publicului folosind Arhiva TVR, iar muzica live răsună din cele cinci studiouri locale ale TVR.

Realizatorul Ioan Cristian Țăran ţine aproape telespectatorii la... un cântec și la o poveste, la TVR Târgu Mureş şi TVR 3

Lunea, de la ora 15.00, emisiunea „Cântec și poveste”, realizată de echipa studioului din Târgu-Mureș, propune iubitorilor de folclor întâlniri cu invitați de valoare, care au demonstrat că promovează valorile autentice ale culturii tradiționale. Tematica diversă, folosirea materialelor inedite din arhiva intepreților de muzică populară, frumuseţea şi unicitatea fiecărei regiuni, includerea în sumarul emisiunilor a evenimentelor folclorice inedite sunt câteva dintre argumentele la care realizatorul Ioan Cristian Țăran și producătorul Vasile Braic apelează pentru a-i ţine aproape pe telespectatori, la... un cântec și la o poveste.

De-a lungul timpului, ediţia „Cântec și poveste” realizată Studioul TVR Târgu-Mureș a adus în atenția telespectatorilor nume de referință ale folclorului românesc din Ardeal: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Maria Lia Bologa, Ciprian și Mihaela Istrate și mulți alții. „Mai mult sau mai puțin celebri, toți vin în fața telespectatorilor cu poveștile lor... Printre cele mai impresionante poate fi amintită și povestea Inei Todoran, o tânără solistă originară din Blaj care a ajuns, în scurt timp, un nume important în muzica populară din această zonă. Nu a vrut să renunțe la profesia de medic, chiar dacă ar fi putut trăi doar din muzică. A vrut să vindece boli, dar și să aline, prin cântec, durerile sufletului”, ne povesteşte producătorul Vasile Braic.

Coralia Costea, o solistă din zona Târnavelor, are, în curtea casei, un împresionant muzeu țărănesc, cu mii de exponate, în special costume populare. Ideea i-a venit după ce colindat pe la țară în căutarea unei cămăși autentice, vechi, pentru o înregistrare de muzică populară. Astfel a ajuns și un apreciat etnograf...

„Povești interesante au și soliștii care și-au dedicat o bună parte din viață formării tinerilor interpreți. Leontina Fărcaș, în Alba, Dorina Oprea, în Mureș sau Livia Harpa, în Harghita - sunt doar câteva exemple de artiști care au instruit sute de tineri talentați. Mulți au ajuns acum artiști cu nume. Poveștile, cântecele și... poveștile cântecelor continuă la „Cântec și poveste!”, ne asigură Vasile Braic.

Prezintă: Ioan Cristian Țăran

Producător: Vasile Braic

***

„Cântec şi poveste”, de la TVR Iaşi – în fiecare zi de marţi, de la ora 15.00, la TVR 3

Proiectul „Cântec şi poveste”, realizat, de la TVR Iaşi, de Horia Gumeni, are ca idee centrală predarea ştafetei de la interpreţii consacraţi către ansamblurile de amatori care duc tradiţia mai departe. „Ne propunem promovarea ansamblurilor de amatori din zona rurală sau localităţi mici, aflate sub îndrumarea unei vedete îndrăgite a folclorului românesc. Astfel tinerii din vatra satului devin păstrătorii valorilor autentice şi garanţia că acestea vor fi transmise peste generaţii”, explică realizatorul.

În noul sezon, emisiunea dorește să fie o rampă de lansare (sau de confirmare artistică) pentru ansamblurile de amatori, precum şi o mini-monografie a locului din care acestea provin. Bogăţia  subzonei etnofolclorice, repertoriul, dar şi respectarea specificului costumelor şi obiceiurilor se regăsesc în ediții speciale în care invitaţii îşi povestesc parcursul artistic, dar şi proiectele în derulare. „Intenţionăm să realizăm şi ediții dedicate ansamblurilor de români din zonele istorice ale Moldovei, respectiv din Republica Moldova şi Cernăuţi”, ne mai dezvăluie producătorul Horia Gumeni.

Prezintă: Laura Lucescu

Producător: Horia Gumeni

***

Nume reprezentative ale folclorului oltenesc și tineri valoroși se destăinuie la „Cântec şi poveste”, de la TVR Craiova – miercurea, de la ora 15.00, la TVR 3

Şi TVR Craiova promovează valorile tradiționale românești! Interpreți consacrați, tineri talentați, dansatori și coregrafi vin în casele telespectatorilor în fiecare zi de miercuri, de la ora 15.00, la TVR 3.  Realizată de Laura Constantinescu, emisiunea „Cântec și poveste” ne descoperă poveştile de dincolo de cântec ale interpreţilor consacraţi, ansamblurilor folclorice, dar şi ale tinerilor aflați la început de drum din zona Olteniei, dar și evenimente folclorice locale.

Cântec și poveste găzduiește artiști care au petrecut o viață pe scena cântecului popular românesc, care au impresionat de-a lungul anilor cu glasurile inconfundabile, acuratețea repertoriului și eleganța scenică (Vasilica Dinu, Maria Loga, Gheorghe Roșoga), dar și tineri talentați, care duc mai departe frumusețea cântecului popular oltenesc, tineri atașați de lumea satului, de obiceiurile și tradițiile românești, pe care le readuc la lumină cu emoție ori de câte ori au ocazia. Printre aceştia, Ștefania Strejescu, Liviu Olteanu, Marian Medregoniu.

De asemenea, la Cântec și poveste prezentăm evenimente folclorice care sunt o rampă de lansare pentru tinerii interpreți, spectacole și festivaluri prin care promovăm cântecul, jocul și portul popular românesc”, a povestit Laura Constantinescu, producător şi prezentator al emisiunii.

Producător/prezentator: Laura Constantinescu

 

 

***

Fiecare dintre Studiourile Teritoriale ale SRTv caută să aducă în fața telespectatorilor emisiuni inspirate, cu rubrici atrăgătoare, care înseamnă tot atâtea surprize plăcute pentru telespectatorii iubitori de cântec popular. Un astfel de exemplu este rubrica „Restituiri”, parte a emisiunii rerealizate de TVR Cluj, „care readuce în fața telespectatorilor portrete folclorice ale unor mari interpreți ardeleni plecați pe drumul veșniciei, dar care au lăsat în filmoteca de aur a TVR o bogăție fără seamăn de cântece tradiționale”, adaugă Alexandru Pugna. Emisiunea „Cântec și poveste” și-a câștigat de ani mulți un public numeros și locul cuvenit printre cele mai îndrăgite emisiuni de folclor ale Televiziunii Române.

Prezintă: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

***

Redescoperim importanța muzicii instrumentale, odinioară preferată în evenimentele ce marcau viața omului de la naștere la Marea Trecere. De la TVR Timișoara - în fiecare joi, ora 15.00, la TVR 3!

Sub acelaşi generic „Cântec şi poveste”, joi, de la ora 15.00, la TVR 3 descoperim poveștile de dincolo de cântec ale interpreților de muzică populară, redescoperim importanța muzicii instrumentale care odinioară ocupa primul loc în evenimentele ce marcau viața omului de la naștere la „Marea Trecere”.

În ediţia realizată săptămânal de TVR Timişoara, „Cântec și poveste” ne aduce în prim plan şi spectacole tematice puse în scenă de ansambluri folclorice din Banat și din țară, festivaluri concurs de muzică populară, evenimente cultural - educaționale desfăşurate în şcoli, muzee, sate și chiar spații neconvenționale.

„Pe firul istoriei, mergem și la păstrători ai tradițiilor, folosind Arhiva TVR”, precizează Felicia Stoian, realizator şi prezentator al ediţiei de la Studioul TVR Timişoara.

***

TVR Cluj păstrează „tezaurul scump al folclorului românesc” în emisiunea „Cântec şi poveste” – de văzut vineri, ora 15.00, la TVR 3

Despre muzica populară românească, George Enescu spunea că „formează un ansamblu impunător, un tezaur scump...”, iar față de acest TEZAUR, avem o importantă obligație: aceea de a-l salva, proteja și promova, astfel încât aceste valori să rămână vii și să bucure sufletele românilor, așa cum s-a întâmplat de-a lungul veacurilor...  „Tocmai acesta este şi rostul emisiunii „Cântec și poveste", care îi promovează pe adevărații slujitori ai cântecului popular românesc, într-o emisiune în care cântecele și povestea drumului parcurs de interpreții invitați se împleteşte, firesc, cu bucurii și emoții, cu nostalgii și proiecte de viitor. Nu sunt uitate nici datinile, obiceiurile, festivalurile și spectacolele de folclor autentic românesc, care sunt reflectate în ediții speciale ale acestei îndrăgite emisiuni”, detaliază Alexandru Pugna, prezentatorul emisiunii.

Emisiunea unde descoperim poveştile de dincolo de cântec şi în care muzica populară se cântă live va fi în curând şi la TVR Folclor. La fiecare ediţie, ne bucurăm să descoperim şi tânăra generaţie de interpreţi şi dansatori, care duc mai departe tradiţiile acestui popor, asigurând astfel ideea de continuitate.

***

La fiecare ediţie aducem şi tânăra generaţie de interpreţi şi dansatori, promovând astfel ideea de continuitate.

La TVR Tg.Mureș, emisiunea este difuzată duminică la ora 19.00 și luni la ora 12.00. Moderator Cristian Ţăran, producător Vasile Braic

La TVR Craiova, promovăm valorile tradiționale românești! Interpreți consacrați, tineri talentați, dansatori și coregrafi vin în casele dumneavoastră în fiecare duminică, de la ora 17.00. Emisiunea este prezentată la TVR Craiova de Laura Constantinescu.

La TVR Cluj, emisiunea este difuzată sâmbată, la ora 19.00. În reluare, joi, ora 9.00 și duminică, ora 19.00. Moderator - Alexandru Pugna, producător - Radu Anghel.

17:30 În prelungiri

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

18:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

ARHIVĂ ARTICOLE

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, ați putut urmări o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec ...

„Cântec și poveste”, o ediție de colecție dedicată „Reginei cântecului popular maramureșean”

Vineri, 12 aprilie, de la ora 15:00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o ediție specială a emisiunii „Cântec și ...

Vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", ați fost invitați la o ...

Cântec și poveste: Din dragoste pentru folclorul maramureșean | VIDEO

Vineri, 15 martie, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" v-am invitat din nou pe ...

Ediție specială

Ediție specială "Cântec și Poveste", la TVR 3

publicat: vineri, 08 martie 2024

Vineri, 8 martie, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", un dar cu totul special, în ...

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Vineri, 1 martie, la TVR 3, începând cu ora 15:00, v-am oferit un mărțișor muzical - folcloric, adus în spațiul ...

Un nou popas folcloric maramureșean la „Cântec și Poveste

Vineri, 23 februarie, de la ora 15.00, la TVR 3, am fost pe meleaguri maramureșene, unde am fost însoțiți de ...

Portret folcloric Paul Ban, tânăr interpret din Bistrița Năsăud

Vineri, 2 februarie, de la ora 15.00, ați putut să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Cântec și Poveste". Am mers ...

„Cântec și poveste” din Valea Bârgăului

„Cântec și poveste” din Valea Bârgăului

publicat: marţi, 16 ianuarie 2024

Vineri, 19 ianuarie, de la ora 15:00, v-am invitat să poposiți pe Valea Bârgăului, în spațiul emisiunii „Cântec și ...

O ediție de sărbătoare a emisiunii „Cântec și poveste”

Vineri, 5 ianuarie 2024, de la ora 15.00, ați putut urmări ediția pregătită de TVR Cluj pentru TVR 3.  

Vine Crăciunul cu ”Cântec și Poveste

Vine Crăciunul cu ”Cântec și Poveste"!

publicat: luni, 18 decembrie 2023

În așteptarea acestei mari sărbători, atât de dragă românului, vineri, 22 decembrie,  de la ora 15.00, la TVR 3, ...

Pe Valea Ilvelor cu Mărioara Dragotă

Pe Valea Ilvelor cu Mărioara Dragotă

publicat: miercuri, 13 decembrie 2023

Emisiunea „Cântec și Poveste", pregătită vineri, 15 decembrie, de echipa TVR Cluj, vă invită pe Valea Ilvelor, unde ...

"Cântec și poveste" pe meleaguri maramureșene

publicat: luni, 13 noiembrie 2023

Vineri, 17 noiembrie, de la ora 15.00 pe TVR 3, v-am invitat pe meleaguri maramureșene, pentru a ne bucura sufletul ...

Ne umplem sufletul cu „Cântec şi poveste”. Emisiunea de folclor realizată alternativ de echipele Studiourilor Teritoriale TVR se vede la TVR 3 şi TVR Folclor

Suntem făcuţi din „Cântec şi poveste”. Iar cântecul românesc din fiecare zonă a ţării şi povestea lui, descoperită ...

Cântec și poveste: Muzica populară ardelenească

Cântec și poveste: Muzica populară ardelenească

publicat: marţi, 24 octombrie 2023

Vineri, 27 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii ”Cântec și poveste” ne-am întâlnit cu ...

Un nou popas folcloric maramureșean la ”Cântec și Poveste”

Vineri, 20 octombrie, la ora 15.00, la TVR 3, a început un nou sezon al îndrăgitei emisiuni "Cântec și Poveste" cu ...

„Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Dumitru Sopon

publicat: miercuri, 14 iunie 2023

Vineri, 16 iunie, de la ora 15.00, la TVR 3, am deschis Arhiva de Aur a TVR în spațiul emisiunii " Cântec și poveste".

Valeria Arnăutu, la „Cântec și poveste”

Valeria Arnăutu, la „Cântec și poveste”

publicat: miercuri, 07 iunie 2023

De la ora 15.00, în ediția din 9 iunie a emisiunii „Cântec și poveste” am ajuns pe meleaguri bănățene însoțiți de ...

O ediţie de colecţie alături de Maria Marcu, la „Cântec și poveste”

Vineri, 2 iunie, de la ora 15:00, la TVR 3, invitata emisiunii a fost Maria Marcu, interpretă ce aparține ...

O ediție ”Cântec și poveste” din Maramureș

Vineri, 26 mai, de la ora 15.00, la TVR 3 am putut urmări o nouă ediție a emisiunii ” Cântec și poveste”. Am ajuns ...

Paula Hriscu la

Paula Hriscu la "Cântec și poveste" | VIDEO

publicat: vineri, 14 aprilie 2023

În Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor Mântuitorului, emisiunea "Cantec si poveste", ediția din 14 aprilie 2023, a ...

Vineri, 7 Aprilie 2023, de la ora 15.00 la TVR 3, am avut o întâlnire de suflet cu romanța românească, în spațiul ...

Frații Mihai și Ioachim Spân, la „Cântec și Poveste

Vineri, 31 Martie 2023, de la ora 15,00 ați putut ajunge, la „Cântec și Poveste", pe Valea Bârgăului, un ținut de o ...

"Cântec și Poveste", cu Mirela Petruș

publicat: joi, 16 martie 2023

Vineri, 17 martie, de la ora 15.00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii "Cântec și Poveste".

Ioan Dordoi, la

Ioan Dordoi, la "Cântec și Poveste"

publicat: miercuri, 08 martie 2023

Vineri, 10 martie 2023, de la ora 15,00, la TVR 3, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii "Cântec și Poveste".

Vineri, 17 februarie, ora 15.00, TVR 3 a difuzat o ediție a emisiunii "Cântec și poveste" dedicată Anei Holdiș Pop.

Vineri, 10 februarie, de la ora 15.00, ați putut revedea la TVR3 o ediție a emisiunii "Cântec și poveste" în care ...

Cântec și poveste: Tezaurul spiritual al Oașului

Cântec și poveste: Tezaurul spiritual al Oașului

publicat: luni, 30 ianuarie 2023

Vineri, 3 februarie 2023, de la ora 15.00,  s-a transmis la TVR 3 o ediție deosebită a emisiunii "Cântec și poveste”.

”Cântec și poveste” din Valea Bârgăului

”Cântec și poveste” din Valea Bârgăului

publicat: miercuri, 25 ianuarie 2023

Vineri, 27 ianuarie, de la ora 15:00, la TVR 3, emisiunea "Cântec și poveste" a programat un popas folcloric pe ...

 „Cântec și poveste″ cu interpreți îndrăgiți, la TVR 3

În perioada 16-22 ianuarie, de la ora 15.00,  la TVR 3 ați putut urmări interpreți ai folclorului autentic în noile ...

"Colinde și Cântece Străbune" la Bistrița

publicat: marţi, 03 ianuarie 2023

Vineri, 6 ianuarie, de la ora 15.00, v-am invitat să urmăriți, la TVR 3, o ediție de sărbătoare a emisiunii "Cântec ...

Primiți Colinda?

Primiți Colinda?

publicat: miercuri, 21 decembrie 2022

Vineri, 23 decembrie, ora 15.00, la TVR 3, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii ″Cântec și poveste″, lăsându-vă ...

″Cântec și poveste″ la TVR 3

″Cântec și poveste″ la TVR 3

publicat: vineri, 09 decembrie 2022

În perioada 12-16 decembrie, ora 15.00, emisiunea ″Cântec și poveste″ aduce în casele dumneavoastră atmosfera de ...

“Pe deal la Teleormănel”

“Pe deal la Teleormănel”

publicat: miercuri, 07 decembrie 2022

Miercuri, 7 decembrie, ora 15.00, pe TVR3 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție dedicată Festivalului concurs ...

Cântec și poveste: Folclorul autentic bănățean

Cântec și poveste: Folclorul autentic bănățean

publicat: marţi, 06 decembrie 2022

Joi, 8 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 3 vedem o ediție în care aflăm poveștile de dincolo de cântec și în care ...

Cântec și poveste: Festivalul Concurs

Festivalul Național-Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Pană de Păun" (Bistrița 2022) poate fi ...

Cântec si poveste - Colinde tradiționale și cântece de Crăciun

În ajunul Sfântului Nicolae, ora 15:00, TVR 3 și TVR Târgu-Mureș vor găzdui un concert de colinde și cântece ...

Ediție specială

Ediție specială "Cântec și poveste", la TVR 3

publicat: duminică, 27 noiembrie 2022

Luni, 28 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR3, în preajma Zilei Naționale, TVR Târgu-Mureș i-a invitat pe iubitorii ...

Muzeul ”Dimitrie Gusti” din București la zi aniversară, 86 de ani

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 19.00, TVR 3 vă invită să urmăriți o ediție specială dedicată aniversării a 86 de ani de ...

Despre folclor cu Elena Chirică, la TVR 3

Despre folclor cu Elena Chirică, la TVR 3

publicat: marţi, 27 septembrie 2022

Sâmbătă, 1 octombrie, ora 19.00, interpreta de muzică populară Elena Chirică a readus la "Cântec și poveste" ...

Cântec și poveste: Dorul e tare greu  când ești departe de casă...  Doina Badea

Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 19.00, la TVR3 și online pe TVR+, v-am invitat să urmăriți o ediție "Cântec și ...

„Cântec și poveste

„Amintirile mele legate de cântec pornesc și se termină cu măicuța mea”. Sâmbătă, 17 septembrie 2022, TVR3, ora ...

„Cântec și poveste” cu Petrică Pană

„Cântec și poveste” cu Petrică Pană

publicat: luni, 05 septembrie 2022

Mircea Neacșa vă invită să revedeți, pe strune de vioară, o ediție specială dedicată marelui dirijor și violonist ...

”Cântec și poveste”: despre puterea cântecului de acasă

”Cântec și poveste”: despre puterea cântecului de acasă

publicat: sâmbătă, 03 septembrie 2022

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 19.00, la TVR 3, Rodica Manciu (Bucovina), Jenica Bercea Anton (Muntenia) și Ionuț ...

„Cântec și poveste” cu Aneta Stan

„Cântec și poveste” cu Aneta Stan

publicat: miercuri, 24 august 2022

Sâmbătă, 27 august, de la ora 19:00, "vocea de sub soarele de aur al Dobrogei" ne-a cântat din nou într-o ediție de ...

„Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Sofia Vicoveanca

publicat: sâmbătă, 20 august 2022

Sâmbătă, 20 august, de la ora 19.00, la TVR 3, ați putut revedea o ediție a cărei invitată a fost îndrăgita ...

Georgel Nucă: Din suflet cântec dăruiesc, la „Cântec și poveste”

Sâmbătă, 13 august, de la ora 19.00, la TVR 3, revedem o ediție în care ne bucurăm de cântecul oltenesc și viața ...

Redescoperiți cum „gloria nu este a celor neînvinși, ci a celor care se ridică după fiecare lovitură”, sâmbătă, 30 ...

„Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Angelica Stoican

publicat: sâmbătă, 23 iulie 2022

Sâmbătă, 23 iulie, de la ora 19.00, TVR 3 v-a oferit o reîntâlnire cu muzica de dor a Angelicăi Stoican, ...

Simona Dinescu - un glas luminos al folclorului muntenesc

Sâmbătă, 16 iulie, de la ora 19.00, la TVR3 , ați putut revedea o ediție de colecție "Cântec şi poveste".

Atmosfera satului tradițional la

Valori ale culturii tradiționale românești, în cadrul ediției  speciale a emisiunii ”Cântec și poveste”, sâmbătă 9 ...

Cântec și poveste: ”Din suflet pentru suflet...”

Cântec și poveste: ”Din suflet pentru suflet...”

publicat: miercuri, 29 iunie 2022

La început de iulie v-am adus în dar cântecul de altădată, creații de mare valoare ale unor mari lăutari - sâmbătă, ...

 Cântec și poveste  - Din Prahova-n Teleorman...

Cântec și poveste - Din Prahova-n Teleorman...

publicat: duminică, 26 iunie 2022

Duminică 26 iunie, de la ora 16.00,  la TVR 3, v-am invitat la cântece de dor și drag cu două interprete îndrăgite, ...

Cântec și poveste: Din suflet cântec dăruiesc...cu Georgel Nucă

La TVR 3, duminică 19 iunie, de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a dat întâlnire cu cântecul oltenesc și viața dincolo ...

Cântecele dorului, la TVR3

Cântecele dorului, la TVR3

publicat: joi, 09 iunie 2022

Duminică, 12 iunie, de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a aşteaptat cu o ediţie specială "Cântec şi poveste", la ...

Cântecul amintirilor...in memoriam Marioara Murărescu

Duminică 29 mai, de la ora 16.00, la TVR3, v-am invitat să urmăriți o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și ...

Dor de-acasă, dor de Bucovina ...cu Rodica Manciu

Dor de-acasă, dor de Bucovina ...cu Rodica Manciu

publicat: miercuri, 18 mai 2022

Duminică, 22 mai, de la ora 16.00, la  TVR3, echipa "Cântec și poveste" v-a invitat la "Dor de-acasă, dor de ...

Cântec şi poveste: Muzică aleasă cu Alina și Romeo Negoiasă

Duminică, 15 mai, de la ora 16.00, pe TVR3.

Cântec și poveste – ediție de colecție ”Din Zestrea neamului...”

Duminică, 1 mai, de la ora 16.00, la  TVR 3, Mircea Neacșa v-a invitat să urmăriți o ediție de colecție "Cântec și ...

”Din suflet pentru suflet...”

”Din suflet pentru suflet...”

publicat: joi, 21 aprilie 2022

Duminică, 24 aprilie, la TVR 3, de la ora 15.45, vă propunem să urmăriți o ediție specială "Cântec și poveste".

Cântec și poveste: Vin Floriile cu soare

Cântec și poveste: Vin Floriile cu soare

publicat: miercuri, 13 aprilie 2022

Urmăriți o ediție specială duminică, 17 aprilie, de la ora 16.00, la TVR3. Cu muzică, veselie și invitați de seamă.

"Cântec și poveste" cu Nicolae Rotaru

publicat: marţi, 05 aprilie 2022

Duminică, 10 aprilie, de la ora 16.00, la TVR 3, ați putut urmări o nouă ediție "Cântec și poveste".

„Cântec și poveste”: Bucuria cântecului, încântarea sufletului

Un nou sezon al emisiunii „Cântec și poveste”, a început duminică, 3 aprilie, ora 16.00, la TVR3.

"Cântec și poveste": Să nu ne uităm valorile!

publicat: vineri, 18 martie 2022

Duminică, 20 martie, de la ora 16.00, pe TVR3 v-am prezentat o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și poveste", ...

Cântecul inimii mele cu Lia Lungu

Cântecul inimii mele cu Lia Lungu

publicat: marţi, 08 martie 2022

Ne-am bucurat de povestea cântecelor Liei Lungu într-o ediție de colecție a emisiunii ”Cântec și poveste”, ...

Duminică, 6 martie, facem o vizită la Târgul de Mărțișor organizat de Muzeul Național al Satului ” Dimitrie Gusti ” ...

Cântec şi poveste: Dor de Bucovina, cu Brândușa Bârsan

Cântec şi poveste: Dor de Bucovina, cu Brândușa Bârsan

publicat: duminică, 27 februarie 2022

Duminică, 27 februarie, de la ora 16.00, TVR 3 v-a propus să revedeți, la "Cântec şi poveste", o incursiune în ...

„Cântec și poveste

Duminică, 20 februarie, de la ora 16.00, TVR3 vă invită la o reîntâlnire, la „ Muzeul din inima capitalei ”,  cu o ...

"Cântec și poveste" cu Margareta Clipa

publicat: miercuri, 02 februarie 2022

Margareta Clipa, una dintre cele mai remarcabile voci ale Bucovinei, a reușit de-a lungul carierei sale artistice ...

Cântec și poveste:

Cântec și poveste: "Tot ce-i românesc nu piere" (I)

publicat: miercuri, 19 ianuarie 2022

Pe TVR 3, în 23 ianuarie, de la ora 16.00, puteți revedea prima parte a seriei "Tot ce-i românesc nu piere", ediții ...

„Tot ce-i românesc nu piere”, la „Cântec și poveste”

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 16:00, la TVR 3 au venit slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de ...

Cântecul lăutarilor de altădată, la TVR 3

Cântecul lăutarilor de altădată, la TVR 3

publicat: miercuri, 05 ianuarie 2022

Ediția de duminică, 9 ianuarie, a emisiunii ”Cântec și poveste” a adus în fața publicului telespectator acea muzică ...

„Cântec și poveste” vă prezintă „Anul Nou cu bucurie!”

Miruna Ionescu și Ioana Maria Ardelean v-au invitat la o ediție specială „Anul Nou cu bucurie!”, duminică, 2 ...

„Cântec și poveste”: Împreună de Crăciun

„Cântec și poveste”: Împreună de Crăciun

publicat: vineri, 24 decembrie 2021

Duminică, 26 decembrie , de la ora 16.00, la TVR 3 și pe TVR+, ați urmărit o ediție specială „Cântec și poveste", ...

Cântec și poveste, ediție specială Romanța ne unește ...

Duminică, 19 decembrie, de la ora 16.00, la TVR 3 și online pe TVR+, ați putut urmări o ediție specială "Cântec și ...

”Cântec și poveste”: Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din București  la 85 de ani

Duminică, 5 decembrie, ora 16.00, TVR 3 ne invită să facem un pas peste timp: ”Acumulările trecutului, febrilitatea ...

 „Cântec și poveste” - In Memoriam Benone Sinulescu

Sâmbătă, 20 noiembrie, la TVR3 și online pe TVR+, de la ora 8.00, „Cântec și poveste” redifuzează o ediție care ...

Festivalul folcloric ANETA STAN – Cernavodă 2021

Duminică, 21 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 3 și TVR+, s-a difuzat o ediție specială " Cântec și poveste", ...

„Cântec și poveste

Emisiunea „Cântec și poveste" v-a invitat la o nouă ediție duminică, 24 octombrie, la TVR3, de la ora 16.00.

”Cântec și poveste”: muzică aleasă cu Alina și Romeo Negoiasă

Duminică, 10 octombrie, ora 16.00, a început noul sezon al emisiunii ”Cântec și poveste” la TVR 3.

Cântec și poveste: „Zestrea fetei

Cântec și poveste: „Zestrea fetei"

publicat: joi, 30 septembrie 2021

Pe 3 octombrie, de la ora 16.00, la TVR3 ne-am întâlnit cu prima ediție din noul sezon al emisiunii „Cântec și ...

”Cântec și poveste” cu coregraful Ștefan Coman

”Cântec și poveste” cu coregraful Ștefan Coman

publicat: miercuri, 08 septembrie 2021

Valori ale culturii tradiționale românești au fost readuse în fața dumneavoastră de coregraful Ștefan Coman și ...

Despre dragostea pentru cântecul popular, cu Jenica Bercea Anton

Duminică, 5 septembrie, la TVR3, de la ora 16:00, ați putut revedea o ediție „Cântec și poveste" cu Jenica Bercea ...

 „Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Cristina Gheorghiu

publicat: miercuri, 25 august 2021

Duminică, 29 august, de la ora 16:00, TVR3 vă propune o reîntâlnire cu Cristina Gheorghiu, apreciata interpretă de ...

„Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Felicia Stoian

publicat: joi, 19 august 2021

Duminică, 22 august,  de la ora 16.00, la TVR3 ați putut să revedeți o ediție „Cântec și poveste" cu Felicia Stoian ...

"Cântec și poveste" la ceas de sărbătoare

publicat: miercuri, 11 august 2021

Duminică, 15 august, de la ora 16.00, la TVR 3, v-a invitat să urmăriți amintirile unei veri de neuitat, la ” Cânt ...

„Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Constantin Ghinea-Dumitrache

publicat: duminică, 25 iulie 2021

V-am invitat să revedeți ediția emisiunii „ Cântec și poveste" dedicată rapsodului prahovean Constantin ...

„Cântec și poveste

„Cântec și poveste" cu Sofia Vicoveanca

publicat: marţi, 13 iulie 2021

Duminică, 18 iulie, de la ora 16:00, la TVR 3 ați putut revedea o ediție de colecție „Cântec și poveste" a cărei ...

Valori ale culturii tradiționale românești la ”Cântec și poveste”

Duminică, 27 iunie, ora 16.00, TVR3 v-a invitat să urmăriți o emisiune dedicată celui care a fost maestru ...

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, la zi aniversară

Duminică, 20 iunie, de la ora 16:00, la TVR 3, Mircea Neacșa vă dă întâlnire cu tradiția și istoria, la o ediție de ...

"Cântec și poveste" cu Ileana Domuța Mastan

publicat: joi, 03 iunie 2021

"Cântecul sălăjean m-a însoțit în cele mai grele încercări ale vieții...”, a mărturisit cântăreața de muzică ...

"Cântec și poveste" cu Polina Gheorghe

publicat: joi, 27 mai 2021

Duminică, 30 mai, ora 16.00, la TVR3, realizatorul de emisiuni folclorice la Radio Antena Satelor, Polina Gheorghe, ...

Întâlnire cu Viorica Flintașu la

”Cântece născute din preaplinul inimii, din dor şi drag pentru locurile de obârşie” ale Vioricăi Flintașu vă vor ...

"Cântec și poveste" cu Aneta Stan

publicat: joi, 13 mai 2021

Duminică, 16 mai, ora 16.00, TVR 3 v-a invitat să ascultați "vocea de sub soarele de aur al Dobrogei", într-o ...

"Cântec și poveste", duminică la TVR 3

publicat: vineri, 07 mai 2021

Duminică, 9 mai 2021, de la ora 16.00, la TVR3 și online pe TVR+, vă invităm să urmăriți o nouă ediție " Cântec și ...

Înălțăm ”O rugă spre cer” în Vinerea Mare

Înălțăm ”O rugă spre cer” în Vinerea Mare

publicat: miercuri, 28 aprilie 2021

Vineri, 30 aprilie, ora 18.30, TVR3 vă invită, într-o ediție specială, să vă bucurați sufletul cu pricesne și ...

„Vin Floriile cu soare”, ediţie specială „Cântec şi poveste”

„Vin Floriile cu soare”: duminică, 25 aprilie, la TVR 3 de la ora 16:00, Mircea Neacşa ne-a invitat la o ediţie ...

Sofia Vicoveanca, într-o ediție de colecție „Cântec și poveste

O ediție de colecție din noul sezon „Cântec și poveste" - o întâlnire de suflet cu marea artistă a tuturor ...

Alexandru Pugna: În cântecul neamului vom găsi puterea de a merge mai departe

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 19:00, am vorbit despre cântec și viață cu Alexandru Pugna, la TVR 3 și online pe TVR+.

"Cântec și poveste" cu Floarea Calotă

publicat: miercuri, 10 martie 2021

Puteți revedea, pe 13 martie, o ediție de colecție cu una dintre cele mai reprezentative voci ale folclorului ...

Sâmbătă, 6 martie, ora 19.00, la TVR3,  am aflat cum s-a desfășurat  Târgul de Mărțișor organizat de Muzeul ...

"Cântec și poveste" cu Marcel Părău

publicat: miercuri, 24 februarie 2021

Valori ale culturii tradiționale românești au fost prezentate de  Marcel Părău, colecționar și interpret de ...

„Gloria nu este a celor neînvinși, ci a celor care se ridică după fiecare lovitură”. Am revăzut ediția pe 20 ...

Cântecul lăutarilor de altădată, la TVR3

Cântecul lăutarilor de altădată, la TVR3

publicat: vineri, 15 ianuarie 2021

O seară minunată cu cântec de poveste am petrecut sâmbătă, 16 ianuarie, la ”Cântec și poveste”, de la ora 19:00, pe ...

Împreună de Crăciun, la

Împreună de Crăciun, la "Cântec și poveste"

publicat: miercuri, 23 decembrie 2020

Sâmbătă, 26 decembrie, ora 19.00, TVR 3 v-a invitat la o ediție specială consacrată Crăciunului, sărbătorii ...

Colinde și bucurie la

Colinde și bucurie la "Cântec și poveste"

publicat: vineri, 18 decembrie 2020

Valori ale trecutului și păstrătorii lor ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos, ...

Cântece și voie bună de Moș Nicolae

Cântece și voie bună de Moș Nicolae

publicat: vineri, 04 decembrie 2020

Ansamblurile de copii ” Muguri de stejari ” din  Deleni, ” Spicele de grâu ” din  Orbeni , „ Boboceii din ...

Ritmuri dobrogene cu Elena Chirică la

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 19.00, la TVR 3 interpreta de muzică populară  Elena Chirică ne-a adus valoarea ...

Polina Gheorghe:

Vă invităm să rememorați o călătorie prin lumea satului de odinioară la Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti ” din ...

"Cântec și poveste" ca în Muntenia și în Ardeal

publicat: joi, 29 octombrie 2020

Marioara Man Gheorghe, Tina Militaru, Ana Almășana Ciontea ne-au bucurat sufletele cu muzică tradițională ...

"Cântec și poveste" cu Maria Ciobanu

publicat: vineri, 25 septembrie 2020

Vineri, 25 septembrie, ora 20.00, i-am urat ”La mulți ani" Mariei Ciobanu, într-o ediție de colecție dedicată ...

"Cântec și poveste" cu Jenica Bercea Anton

publicat: vineri, 18 septembrie 2020

La început de toamnă, vă invităm să urmăriți povestea emoționantă a celei pe care nici timpul și nici distanța nu ...

"Cântec și poveste" cu Viorica Chiurciu

publicat: joi, 20 august 2020

Vă invităm la o întâlnire de suflet cu Viorica Chiurciu din Oltenia, cea care a știut să îmbine armonios profesia ...

Bucurați-vă de povestea cântecelor Liei Lungu într-o ediție de colecție a emisiunii ”Cântec și poveste”, dedicată ...

Cântec și poveste: ”Săculețul de Vaideeni”

Sâmbătă 1 august, ora 19.00, pe TVR3, vă invităm la o ediţie de colecție " Cântec şi poveste " - " Săculeţul de ...

„Cântec și poveste

Interpreta Ioana Maria Ardelean, reprezentantă de frunte a cântecului popular din Bistrița-Năsăud, a fost ...

Cântec și poveste în Dobrogea, pe Brațul Măcin

Cântec și poveste în Dobrogea, pe Brațul Măcin

publicat: vineri, 17 iulie 2020

Pe 18 iulie de la ora 19:00, la TVR 3, am mers într-o călătorie culturală pe Brațul Măcin-Dunărea Veche, împreună ...

Teodora Drăgoi vă invită la o frumoasă călătorie pe meleaguri hunedorene, pe ritmuri muzicale și în ambianță de ...

„Catrina” folclorului moldovenesc la

Teodora Drăgoi ne invită la un dialog de suflet cu marea cântăreață, Mioara Velicu, sâmbătă 27 iunie, ora 19.00, la ...

Sărbătoarea iei românești

Sărbătoarea iei românești

publicat: marţi, 23 iunie 2020

Teodora Drăgoi v-a invitat miercuri, 24 iunie, de la ora 10.00, pe TVR3, la o ediție specială prin care celebrăm ...

„Cântec și poveste

La TVR3, ora 19:00, pe 20 iunie, am aflat cu emoție și încântare o nouă poveste despre cântec și viața de dincolo ...

Cântece de ieri și de azi, la Festivalul de Folclor ”Ileana Sărăroiu”

Duminică, 14 iunie 2020, de la ora 12.00, la TVR3, emisiunea  ”Cântec și poveste” a făcut un popas pe scena ...

Cântecele noastre... cu Eugenia Moise, Simona Crețan și Cununița

Urmăriți o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și poveste" despre respectul pentru prezența scenică și misiunea ...

Dialog de suflet cu Cristina Gheorghiu la

TVR 3 a adus bucuria muzicii bucovinene în casele iubitorilor de folclor, invitându-vă să urmăriți o nouă ediție a ...

Elisabeta Turcu invitată la

Elisabeta Turcu invitată la "Cântec și poveste"

publicat: miercuri, 13 mai 2020

”Cântecul inimii mele”  la TVR 3, sâmbătă, 16 mai, de la ora 13.00, unde vă veți bucura de autenticitatea ...

Teodora Drăgoi v-a invitat în județul Prahova, la Muzeul ”Conacul Pană Filipescu”, pentru a urmări o ediție ...

Cântec și poveste: O călătorie pe meleaguri hunedorene

Sâmbătă, 2 mai, la TVR 3 și online pe TVR+, de la ora 13:00, actrița Miruna Ionescu v-a condus, pe meleaguri ...

Cântec și poveste: Petrecere la zi de sărbătoare

Cântec și poveste: Petrecere la zi de sărbătoare

publicat: miercuri, 22 aprilie 2020

Duminică, 26 aprilie, începând cu ora 11:30, la TVR 3 și online pe TVR+, Teodora Drăgoi v-a invitat să treceți ...

Cântec și poveste: „Tot ce-i românesc nu piere”

Cântec și poveste: „Tot ce-i românesc nu piere”

publicat: miercuri, 22 aprilie 2020

În fiecare sâmbătă, la TVR 3 și online pe TVR+, începând cu ora 13:00, vă așteptăm cu povești despre oamenii care ...

Să nu ne uităm valorile, o ediție de colecție a emisiunii „Cântec și poveste”

Ne-am amintit de celebra pasăre măiastră Maria Tănase și de marele violonist și dirijor Ionel Budișteanu, într-o ...

Festivalului Naţional de Folclor

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.00, în cadrul emisiunii „Cântec şi poveste”, aţi urmărit cele mai bune momente ...

Festivalul Internațional de Folclor „PEŞTIŞORUL DE AUR” - la TVR 3

Marţi, 17, 24 septembrie şi 1 octombrie, de la ora 19.00, la Cântec şi poveste, urmăriţi la TVR 3 evenimentul ajuns ...

„Vino acasă la Brâncuşi!” - spectacol de muzică populară, la TVR 3

Joi, 27 august, de la ora 20:00, la TVR 3 şi pe TVR+ ați putut urmări, în direct de la Târgu Jiu, un spectacol de ...

Petrecerea continuă la TVR 3 și după Revelion

Petrecerea continuă la TVR 3 și după Revelion

publicat: marţi, 30 decembrie 2014

Pe TVR 3 și TVR+, emisiunile de sărbătoare continuă și în perioada 1-4 ianuarie, cu multă muzică bună – spectacole ...

Finala concursului de muzică populară „Mariana Drăghicescu”

Joi, 6 noiembrie, de la ora 20:00, emisiunea „Cântec şi poveste”, de la TVR 3, a fost dedicată Festivalului de ...

La TVR 3, numeroase emisiuni consacrate revin cu noi ediţii

Din această săptămână, Regional cafe, Cap de afiş, Tableta de sănătate, Cântec şi poveste, Ediţia de vest, Arena, ...

 

#tvr3