loader

Europa 360°

Duminică, ora 13.00, la TVR3

 

Galerie foto

 

Europa 360° este un magazin de actualitate europeană realizat de TVR Timisoara în coproducție cu televiziunile publice regionale FR3 (Franța), RTBF (Belgia), RAI News (Italia), TVP Rezsow (Polonia), TVSlo Maribor (Slovenia), HRT (Croația) și BNT (Bulgaria), în cadrul unui proiect Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Un program care pune cetățeanul european în centru și explorează diversitatea Europei pornind de la viața de zi cu zi a omului simplu.

Conţine reportaje realizate local de stațiile partenere, în limbile respective și subtitrate în limba română, grupate pe teme de interes comun european, care sunt identificate prin coordonare editorială permanentă.

Proiectul a fost inițiat în timpul conferinței Circom Regional de la Malmo- Suedia din 2012 și lansat la conferința Circom Regional de la Santiago de Compostella- Spania din 2013. La conferința din 2014 de la Dubrovnik- Croația, reportajul "Brădet" realizat de Diana Bogea și produs de Dan Rațiu pentru TVR Timișoara a obținut un premiu special acordat de Parlamentul European.

11:00 FamiliON

(redifuzare)*Studioul teritorial Iaşi

*Magazin de familie și divertisment-Familia Carauleanu

Producător Laura Lucescu

12:00 Transparenţe

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Invitat Eugen Barz, directorul revistei de cultura "Littera Nova" din Madrid

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

 

#tvr3