loader

Istoria necunoscută

Duminică, ora 11.30, bilunar

 

Galerie foto

 

Fiecare piatră își are povestea ei, fiecare construcție este o pagină din istoria universală a arhitecturii, fiecare castel este o genealogie. Personalități și personaje cheie ale istoriei naționale și universale își  spun poveștile mai mult sau mai puțin romanțate. Obiectele, edificiile, așezările se destăinuiesc pe micul ecran.

Istoria Necunoscută vă propune incursiuni în trecutul mai puțin cunoscut.

Pentru cei mai mulţi dintre noi istoria pare o înşiruire, mai mult sau mai puţîn interesantă şi pilduitoare, de evenimente, bazată pe documente, vestigii şi mărturii. Există, însă, şi o istorie enigamtică, atrăgătoare şi captivantă, cu parfum aparte, că o femeie misterioasă. Este istoria igonorată de savanţi şi de manuale, este Istoria necunoscută pe care TVR Tg. Mureș o propune în fiecare săptămână telespectatorilor săi.

20:00 Din arhiva TVR

*Best of

* Producător Irninis Miricioiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

ARHIVĂ ARTICOLE

„Cap de afiş” şi „Picătura de cultură”, printre recomandările TVR Tîrgu Mureş

În săptămâna 27 aprilie-3 mai, la TVR 3 avem parte de multe emisiuni culturale realizate de colegii de la studioul ...