loader

Biruitorii

Sâmbătă, ora 8.30, la TVR3.

 

Galerie foto

 

Coralia Ioana Matea

Biruitorii - Oamenii care se hrănesc din Dumnezeu

Emisiunea se difuzează pe TVR Târgu Mureș, TVR 3, TVR Cultural.

Credem că într-o societate bazată exclusiv pe consum și în general pe consum de produse de proastă calitate, avem nevoie de un duș rece. O trezire din lumea fantasmelor pe care media le promovează până și în campaniile de promovare turistică a țării. România nu este nici țara politicienilor corupți, dar nici țara unui personaj cu colți, Dracula. România este mult mai mult decât atât și, dacă vrem să o facem cunoscută și celorlalți, trebuie să ne uităm la trecutul ei și la adevăratele valori care zac ascunse de ochii flămânzi de consum de surogate mediatice.

România se definește ca un popor creștin, un popor ortodox. Este printre puținele țări din Europa care au dat atât de mulți martiri și sfinți. Mănăstiri și biserici distruse, arse, puse la pământ cu tunurile, oameni arși de vii și schingiuiți, iar mai apoi aruncați în închisori și maltratați. Totul pentru că nu au renunțat la credința ortodoxă. Dincolo de tragismul evenimentelor și dincolo de a încerca să căutăm vinovați, cred că mai important este mesajul pe care românii de-a lungul istoriei l-au transmis: Există o cale de supraviețuire din toată răutatea acestei lumi, credința ortodoxă. Putem rezista doar prin credința în Dumnezeu.

16:00 Calator de meserie

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Sanctuarul Libearty, un colț de rai pentru urșii bruni maltratați

Producător Simona Boanta

16:30 Meseriasii

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Emisiunea Meseriaşiii a descoperit în Transilvania câţiva meşteri curajoşi şi îndărătnici care continuă să lucreze ca odinioară.

Producător Vasile Braic

 

#tvr3