loader

Minorități în limba sârbă

Emisiunea în limba sârbă este săptămânală de tip magazin în care sânt surprinse, prin reportaje, interviuri şi dezbateri în studio, principalele aspecte ce conturează existenţa activă a comunităţii sârbe din Banat, precum şi legăturile cu Serbia şi spaţiul ex-iugoslav

 

Miercuri, ora 15:30, TVR Timișoara
Joi, ora 11:00, TVR 3

Moderator Dejan PERINACZ
De-a lungul secolelor, comunitatea sârbă a contribuit la diversitatea şi bogăţia etnică şi culturală din Banat.

Învăţământul şi educaţia, viaţa culturală foarte bogată, spiritualitatea, sunt temele majore prezente în această emisiune care se adresează nu doar sârbilor din regiune şi din ţară ci şi populaţiei majoritare şi celorlalte popoare cu care convieţuiesc în armonie, contribuind la specificul multicultural al Banatului.

 

 

2:00 Vine Cluju’ pe la noi (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Muzică, voie bună, dedicații

Sergiu-Vitalian Vaida va fi în legătură permanentă cu telespectatorii, oferindu-le posibilitatea de a trimite mesaje celor dragi. De data aceasta, doritorii vor putea dialoga cu moderatorul nu doar telefonic,ci şi scriindu-i pe Facebook sau chiar în sistem video, folosind platformele Skype sau Zoom. Rubrica lui Iosif Ciunterei, vă va purta “pe coclauri",ca să cunoaşteţi oameni minunaţi, locuri frumoase, obiceiuri şi meşteşuguri vechi.

Prezentator şi realizator Sergiu Vitalian Vaida

Producător Radu Puşcaş

(Reluare)

3:30 Ia’şi afla (R)

*Studioul teritorial Iaşi

Producător Violeta Gorgos

(Reluare)

 

#tvr3