loader

Minorități în limba bulgară

Emisiunea îți propune să țină la curent telespectatorii cu tot ce e nou în viața comunității bulgare din Banat.

 

Vineri, de la ora 15:30, o dată pe lună, la TVR Timișoara

Bulgarii s-au stabilit în Banat acum 275 de ani și de atunci sunt o prezență importantă în mozaicul intercultural al regiunii.

"Minorități în limba bulgară" prezintă tradițiile și viața cotidiană a bulgarilor din Banat.

În cuprinsul emisiunilor se difuzează interviuri, reportaje cu persoane implicate în diferite activități ale comunității bulgare, materiale de promovare a valorilor tradiționale, muzica specifica bulgarilor bănățeni.

Cel mai important rol al emisiunii este de a ne pastra identitatea etnică, culturală, religioasă și lingvistică și de a face cunoscută comunitatea în rândul majorității din Banat și România.

 

2:00 Dăruieşte Românie! (R)

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

(Reluare)

3:30 Din arhiva TVR (R)

*Emisiunea vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Ion Haiduc (I)

Producător Irninis Miricioiu

(Reluare)

 

#tvr3