loader

Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii

2023 – anul în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană

 

Galerie foto

 

Europa are în acest an trei capitale culturale – Timișoara în România, Veszprem în Ungaria și Elefsina în Grecia

„Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii" prezintă o serie de reportaje, realizate pe tot parcursul acestui an special, unic pentru Timișoara. Peste 1000 de evenimente excepționale vor avea loc în orașul de pe Bega și multe dintre acestea vor face subiectele emisiunii noastre. Sunt urmărite îndeosebi evenimentele din Programul Cultural 2023, dar și alte evenimente importante care se desfășoară sub egida teatrelor, filarmonicii, muzeelor și a altor instituții care întregesc rețeaua culturală a orașului. De asemenea, sunt puse în lumina memoria și identitatea Timișoarei, aspectele prin care orașul se definește și care îl fac unic între orașele Europei.

Bucuria este a întregii Românii! Împreună ne bucurăm de o Europă fără granite, unită în limbajul universal al culturii!  Vino! Luminează orașul prin tine!

Emisiunea se difuzează la TVR Timișoara în fiecare zi de joi, de la ora 18.30.

TVR 3 prezintă emisiunea sâmbăta, de la ora 8.00. În aceeași zi se difuzează și la TVR Internațional, de la ora 12.30.

Realizatorul emisiunii: Ionela Gogoț

.

 

 

 

18:00 Azi la noi canta tot natul

*Studioul teritorial Timișoara

*Profesioniști valoroși, din arii profesionale dintre cele mai diferite și neașteptate, au apărut pentru întâia oară în fața publicului, într-un regal de folclor, alături de Ansamblul "Timișul".Jurnaliști, medici, avocați, actori, psihologi, muzicieni, și artiști vizuali-toți remarcabili, în domeniile lor de activitate, au ales să împărtășească o seară minunată cu noi. Spectacolul aduce soliști remarcabili ai folclorului românesc: Andreea Voica, Daniela Condurache și Traian Stoiță.
Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Maria Topciov și Ciprian David.

Producător si prezentator Florin Mihoc

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

#tvr3