loader
Foto

Andrei Borosovici

Realizator și prezentator la “Magazin Minorități” și "Minorități în limba slovacă".

 

S-a născut pe 9 august 1983. A absolvit liceul în limba slovacă „Jozef Gregor Tajovsky", din Nădlac şi apoi Facultatea de Actorie a Universităţii de Vest din Timişoara şi Facultatea de Drept şi Administraţie publică a Universităţii Tibiscus din Timişoara.

Tot în 2008 a devenit şi absolvent de masterat, la specializarea „Programe audiovizuale - regie film", la Facultatea de Film din cadrul U.N.A.T.C - Ion Luca Caragiale din Bucureşti.

Încă din timpul studenţiei a cochetat cu lumea audiovizuală şi teatrală, interpretând mai multe roluri atât pe scenă, cât şi în reclame sau filme.

La TVR Timişoara a ajuns în toamna anului 2008 în calitate de colaborator. Prima emisiune pe care a realizat-o a fost emisiunea în limba slovacă de pe TVR Timişoara şi TVR3.

În primăvara anului 2009 a devenit redactor la Studioul Teritorial TVR Timişoara şi astfel a devenit angajat iar la finalul anului 2013 a obţinut funcţia de Redacor-şef la Departamentul Minorităţi TVR Timişoara .

A realizat şi moderat pentru postul TVR 3 şi TVR Timişoara  emisiunile “Tânăr, vesel şi rebel", “Emisiunea  în limba slovacă", “Rialiti Şoc”, “Regional Café” şi  a realizat reportaje pentru emisiunile “Reporter TVR3", “Oraşul pe diagonală", “Români fără frontiere" , “Ora de vară”, “Vezi ce-ti dorești!”, “Necunoscuţii de lângă noi “ , “Întâlniri esenţiale”, “Vest Exclusiv”, „Alo, România!"(TVR Internaţional), “Zona Zero” (TVR 1). De asemenea a fost producător şi moderator la mai multor ediţii speciale pentru TVR3 şi TVR Timişoara precum „Marţişor 3D”, “Paşte- 2012”, “Revelion- 2015”, “Revelion- 2016”.

În anul 2015 a prezentat Finala Naţională Eurovision difuzată de TVR1, TVR HD şi TVR internaţional.

 

 

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

ARTICOLE ASOCIATE

Concursul Regional Cafe Timişoara continuă până în 20 august

Regional Cafe te trimite în Grecia! Înscrierile la concurs se fac pe pagina de Facebook a emisiunii. Extragerea ...

 

#tvr3