loader
Foto

Vasile Hotea-Fernezan

Face parte din echipa TVR Cluj din 2000. Lucrează ca reporter ştiri, producător matinal ”Regional Cafe Transilvania” şi colaborează la emisiunile „Cooltura” şi „Cult@rt”. Din 2014 este realizator şi gazdă a programului "Transilvania Culturală", una dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale.

 

Vasile Hotea-Fernezan a reuşit din plin să aducă superlativele din cultură, dar şi din alte domenii, în casele dumneavoastră, dezbătând cu personalităţi speciale aspecte de interes legate de film, teatru, muzică, artă sau filozofie. Lista invitaţilor prezenţi în platoul Transilvania Culturală, de-a lungul timpului, cuprinde personalităţi de anvergura celebrei vedete rock Tarja Turunen, a scriitorului-filosof Pascal Bruckner, a regizorului Andrei Şerban, a maestrului buddhist Ven. Gonsar Tulku Rinpoce sau a istoricului Thierry Wolton.

A obţinut numeroase premii pentru ştirile, reportajele şi scurtmetrajele realizate:

  • premiul “Cea mai bună ştire de televiziune” în cadrul Festivalului Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, septembrie 2006, cu ancheta „Loteria Română”
  • premiul „Cel mai bun reportaj” în cadrul Galei Premiilor Cluj pentru mass-media cu reportajul „Pedeapsă medievală în Sălaj”
  • „Honorable Mention”  la Aarhus Short Film Challenge cu scurt metrajul „Good intentions”

Născut pe 22 februarie 1976, Vasile Hotea-Fernezan a absolvit în 1998 Facultatea de Filosofie a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o fiind despre corp, de la Aristotel la Meleau-Ponty. A publicat articolul „Media între propagandă şi exhibiţionism”- în volumul “Curente şi tendinţe în jurnalismul contemporan”, volum îngrijit de Ruxandra Cesereanu, Ed. Limes, Cluj-Napoca, 2003.

Din 2015 este coordonatorul atelierului de televiziune UBBTV, din cadrul Departamentului de Jurnalism al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai.

Printre pasiunile sale se numără filmul, teatrul, motocicletele şi muzica. Vasile se mai declară încântat de filosofie, editare video, buddhism şi  pisici.

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 

#tvr3