loader
Foto

Lavinia Dandoci

Jurnalist TV - Compartiment Minorități TVR Cluj. Sub deviza “Cunoaște-mă înainte să mă judeci!”, Lavinia Dandoci prezintă imaginea comunitații de romi prin prisma TVR.​

 

În calitate de membru activ al societății civile rome, vorbitor nativ al limbii romani, precum și absolventă a cursului “ Jurnalism Tv” organizat de Televiziunea Română și Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi 2003-2004, Lavinia Dandoci a luat hotărârea de a se implica activ în promovarea unei imagini reale a comunității din care face parte.

Din anul 2004 a devenit colaborator al TVR Cluj, în vederea realizării emisiunii dedicate minorității rome “Amari Emisiunea”, iar din anul 2010 a continuat ca angajat al TVR Cluj, realizând o serie de materiale video despre valorile  socio-culturale, artistice, educaționale și politice ale comunității de romi, în cadrul emisiunii “Transilvania Policromă”.

Lavinia Dandoci,  inginer în gelogie, absolvent a 2 mastere  specializare “Afaceri europene si management de program” din cadrul Facultății de Studii Europene si specializare “Publicitate” al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Membru al mai multor ONG-uri: Asociația Studenților Romi “Romano Suno” Cluj, Asociația Interetnica Maytrey, Organizația Amare Prhala, Young Roma Maramureș, Organizația pentru Unirea Romilor din România si  Presedinte al Asociatiei Azay’s  a încercat mereu să fie cât mai aproape de comunitate.

Din dorința de a oferi emisiuni de calitate, care vorbesc despre nevoile reale ale comunității și care să îmbunătățescă imaginea acesteia în societate, a finalizat mai multe module de formare cum ar fi : Curs Național “Limba și Metodica predării limbii romani”; Profesor de limba romani; Formator “Limba romani. Istoria, Literatura și cultura romilor”; Curs de formare și instruire - Național Democratic Institute (NDI); Curs de formare “Mediator I” – Institutul Transilvan de Mediere; Curs de calificare “Agent de ocupare” Ministerul Muncii; Curs perfecționare “Selecția și evaluarea propunerilor de finanțare” Institutul Național de Administrație, FORMATOR.

 

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Emisiunea TOTI IMPREUNA aduce către telespectatori aspecte din viaţa culturală şi socială a MINORITATILOR din Banat şi prezintă cele mai importante evenimente din activitatea comunităţii.

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

#tvr3