loader
Foto

Ionela Gogoț

La TVR Timișoara restitui istoria trăită și povestită prin expresia reportajului și a filmului documentar.

 

Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii

Se spune că jurnalistul este un istoric al clipei prezente. În căutările lui către un subiect bun, jurnalistul face de multe ori munca unui istoric, cercetează diverse locuri și culege... istorie. Una orală, prin vocile oamenilor care-i apar în drum.

Eu, la TVR Timișoara, restitui istoria trăită și povestită prin expresia reportajului și a filmului documentar.

Am venit la TVR Timișoara în 2003. Am început la știri, făceam știri culturale și, în paralel, colaboram la emisiunea Universul Culturii, o emisiune realizată de Vasile Bogdan.

Ei bine, nu știu dacă domnia sa mi-a insuflat dragostea pentru filmul documentar sau, pur și simplu, îmi place istoria, dar pot să spun că, la rându-mi, de când m-am alăturat echipei TVR Timișoara, am lăsat arhivei multe, foarte multe documentare istorice, interviuri cu oameni excepționali și reportaje cu nenumărate povești din partea aceasta de țară.

Am ascultat și am dat mai departe. Am adus bucurie, sper, acelor telespectatori care și-au îngăduit să aleagă - în atâta circ mediatic - un produs jurnalistic curat, tratat cu decență și responsabilitate.

 

 

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

#tvr3