loader
Foto

Galerie foto

Laura Lucescu

Nu împlinise 20 de ani când a început să vadă lumea prin ochiul camerei de filmat, când a înţeles că magia televiziunii, dacă te prinde, te subjugă şi-ţi cere timp, energie, pasiune.

 

Cântec și poveste
FamiliON
Ziua Bună de la Iași

familiON, cel mai nou proiect al Laurei

Laura Lucescu îşi propune să descopere la "familiON" poveştile din spatele oamenilor pe care îi admirăm, pe care îi cunoaştem de la televizor sau de pe reţelele de socializare: actori, antreprenori, regizori, dansatori, muzicieni, pictori, formatori de opinie, medici, sportivi şi familiile care le sunt aproape în viaţa de zi cu zi.  Diferenţele sau asemănările între generaţii, talentul moştenit, experienţele de viaţă, pasiunile, fricile, toate vor fi teme de discuţie, de destăinuiri sau amuzament. În rubricile "familiON" oferim sugestii de petrecere a timpului liber potrivite întregii familii, sfaturi de sănătate, reţete de încercat acasă, de creat conexiuni în universul special al familiei.

Cântec și poveste, o emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

A realizat şi a prezentat la început emisiuni dedicate tinerilor, apoi a început să cunoască viaţa reporterului de teren, care caută personaje şi poveşti în împrejurări fericite sau triste, speciale sau fireşti pentru "Jurnalul TVR Iaşi", "Reporter TVR 3" sau "Reporter Special".

A călătorit prin locuri minunate din Moldova atunci când a realizat emisiunea "Descriptio Moldaviae", a cunoscut frumuseţile naturii şi ale oamenilor simpli când filma pentru "Lumea satului" sau "Viaţa la ţară".

A ascultat cele mai frumoase glasuri tinere din această parte de ţară prezentând Festivalul- Concurs de Muzică Populară "Barbu Lăutaru", într-un proiect TVR Iaşi gândit să găsească talentele folclorice, chiar în locul în care ele au prins contur sau Festivalul "Din bătrâni din oameni buni".

De asemenea, a mai prezentat emisunile "Est meridian", "Autostrada TVR", "Bună dimineaţa, Moldova!", "Caravana TVR ", "Alo, România", "Vară pentru voi", "Tableta de sănătate", "Muzica ta".

11:00 FamiliON

*Studioul teritorial Iaşi

*Magazin de familie și divertisment-Viorica Macovei

Producător Laura Lucescu

12:00 Transparenţe

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Invitat Ion Pop, membru corespondent al Academiei Romane

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

 

#tvr3