loader
Foto

Oana Lazăr

TVR Iaşi înseamnă exact jumătate din viaţa mea. Frumos ar fi să pot spune că e toată viaţa mea, ca în marile iubiri.

 

Iașii marilor iubiri
Interviul săptămânii
Cult ART

Dar, cu precizie şi fără glumă, adică strict aritmetic, TVR Iaşi e jumătate din viaţa mea, cu bune şi rele. Şi ar fi prima oară când vorbesc aşa, la propriu, nu la figurat. Mă ştiţi, mereu alunec pe metaforă şi mereu îmi rup gâtul...

Pot să fac mărturisiri senine: că datorez mult acestei sigle şi oamenilor pe care i-am întâlnit în toţi aceşti ani, că fără TVR Iaşi făceam un alt fel de jurnalism, sau nu făceam deloc. Pe scurt, eram un alt fel de Oana fără TVR Iaşi. Pe jumătate altfel, eu însămi întreagă acum, cu jumătatea mea, TVR Iaşi.

Aşa spuneam acum vreo 5 ani. Şi rămâne valabil. Doar că, matematic, numărul anilor cu TVR IAŞI întrece acum "jumătatea vieţii mele". Ceea ce schimbă mult perspectivele. Maturitatea nu mi-a adus deloc înţelepciune, elanurile nu mi s-au tocit, încă mai cred în misiunea jurnalistului pe Terra şi, ca dovadă, încă înfrunt cu autoironie propriile mele ratări ieşene. Pentru că nici prin cap nu mi-a trecut să plec vreodată din oraşul meu. Aşa că, în mod fatal şi definitiv pentru mine, cu IAŞII MARILOR IUBIRI împlinesc un vast proiect de recuperare şi fixare a valorilor pe care le ţinem vii în Televiziunea Română.

IAŞII MARILOR IUBIRI e un program care are parcă viaţă proprie, vin spre mine personajele, curg naraţiunile în propria mea viaţă, ca o carte care se scrie singură.

TRIMBULINZII - e un cuvânt în dar de la Nichita. E un proiect pe care l-am reînviat la TVR IAŞI, e vehicolul tinereţii eterne, frisonul vârstei pure nealterate de ipocrizie sau falsitate. TRIMBULINZII 2.0 e o emisiune ca un "teren de joacă" pentru adolescenţii noului mileniu: ei propun subiectele, personajele, ei sunt reporteri, creatori de conţinut şi fac punte între televiziune şi noile media. Noi stăm deoparte şi ne minunăm.

CE-AI MAI CITIT? - e singura întrebare la care nu poţi răspunde: "Bine, mulţumesc." În România paradoxală, târgurile de carte sunt aglomerate, casele editoriale sunt prospere într-o ţară mereu în criză, fără drumuri europene, dar cu traducători şi editori de elită care ne arată că la noi există mii de cititori în serie. Doar să ne cunoaştem noi între noi, la TVR IAŞI.

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori :Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

#tvr3