loader
Foto

Galerie foto

Daniela Zeca Buzura

Prozatoare, eseistă, critic literar și realizatoare de emisiuni radio și TV, doctor al Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Daniela Zeca Buzura a fost, din 2004 până în 2012, director al TVR Cultural. Acum este moderator al emisiunii „Mic dejun cu un campion”.

 

Mic dejun cu un campion

Daniela Zeca Buzura a fost, din anul 2004 până în 2012, director al canalului TVR Cultural din cadrul Televiziunii Române. În prezent, este moderatorul seriei evenimentelor culturale la TVR 2.

Producţii la TVR: „Ceva de citit”, „Didactica magna” și „Față în față cu autorul”, documentarele „Din Esfahan, cu dragoste”, „Focul lui Zarathustra”.

Sâmbăta, de la ora 10.00, prezintă emisiunea „Mic dejun cu un campion”, la TVR 2.

De-a lungul carierei în Televiziune a câştigat premiile:

1997 - „Premiul Național de Televiziune” acordat de Uniunea Scriitorilor și Fundația „Scrisul Românesc”;

2006 - „Personalitatea europeană a anului pentru România” - secțiunea Televiziune, acordată de Fundația Eurolink și Comisia Europeană;

2009 - Premiul revistei Convorbiri literare la secțiunea proză pentru romanul Istoria romanțată a unui safari;

2010 - Premiul pentru carte de televiziune, acordat la cea de-a XX-a Gală a Premiilor Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România pentru trei eseuri de critică media;

2013 - Cea mai îndrăgită carte a anului 2012 la „Festivalul Internaţional de Literatură de la Iaşi 2013 pentru romanul Omar cel orb (finalist la Premiul "Augustin Frăţilă" 2013).

Este autoarea unei trilogii orientale care cuprinde romanele Istoria romanţată a unui safari, Demonii vântului, Omar cel Orb, iar în 2011 a apărut şi volumul Zece zile sub văl.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

 

#tvr3