loader
Foto

Actorii Ana Ciontea şi Mihai Călin, invitaţii TVR 3

În emisiunea Arte, carte şi capricii - joi, 26 octombrie, de la ora 21.00, într-un dialog cu Radu Nechit despre actuala ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

 

Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 26 octombrie, de la ora 21.00, sunteţi invitaţi să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii  Arte, carte şi capricii dedicată, în această săptămână, teatrului şi cărţilor.

Şi pentru că Festivalul Naţional de Teatru este în plină desfăşurare, Radu Nechit vă propune discuţii interesante şi subiecte despre două dintre spectacolele acestei ediţii, alături de doi invitaţi speciali: actriţa Ana Ciontea şi actorul Mihai Călin.

Liana Stanciu şi Steluţa Matios vă propun să îl cunoaşteţi pe Igor Bergler, autorul Bibliei Pierdute, despre care se spune că este cea mai vândută carte de la noi anul trecut. Igor are 47 de ani, s-a născut la Reşiţa, dar locuieşte în Timişoara. S-a documentat mai mult de un an pentru a doua sa carte, pe care o puteţi găsi în librării şi online. Testamentul lui Abraham este un roman spectaculos, despre care autorul spune că e mult mai bun decât precedentul.

Copiii talentaţi fac teatru şi o fac bine, de patru ani încoace. Vorbim despre un proiect creativ început în 2014 în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Austria la Bucureşti, domnul Gerhard Reiweger şi cu sprijinul Ministerului Federal al Educaţiei din Austria. Pe scurt:Teatrul Vienez de Copii.

"Singurătatea creatorului de cursă lungă" pare premiza ideală pentru conturarea unui one man show, nu-i așa? Dacă mai ținem cont și că interpretul e versatilul actor Lari Georgescu, textele și regia îi aparțin coregrafului Gigi Căciuleanu, pe lângă un fragment de scenariu original din Comedia Dell’Arte semnată de W. A. Mozart, atunci suntem în fața unui produs artistic inedit, construit în jurul omului-artist şi a artistului-om:  Eine Kleine Nachtmusik. Detalii despre acest spectacol eveniment precum şi despre restul subiectelor pregătite la Arte, carte şi capricii – aflaţi joi, la TVR 3, de la ora 21.00.

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3