loader
Foto

Galerie foto

Alexandru Bălănescu, duminică, la "Remix"

Duminică, 24 aprilie, de la ora 23.00, la TVR 3, în cea de-a doua rubrică Remix ne întâlnim cu un mare muzician al lumii: ALEXANDRU BĂLĂNESCU

 

Remix

Ediția este disponibil online pe TVR+.

Nu venea prima dată în România, după căderea regimului comunist, dar atunci, în 10 septembrie 2005, la sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă, în paralel cu manifestările Festivalului „George Enescu”, marele violonist de origine română prezenta cu BĂLĂNESCU QUARTET show-ul multimedia „Maria T”.

(w235) Alexandru(w235) Alexandru

Lansarea CD-ului cu acelaşi titlu (un omagiu adus Mariei Tănase în cheie contemporană) a fost acompaniată de TVR Cultural cu un interviu realizat de Florian Lungu, practic un portret care a alăturat secvenţelor din concert momente de arhivă semnificative.

(w235) Alexandru(w235) Alexandru

Născut la Bucureşti, Alexandru Bălănescu a părăsit România în 1969, la 14 ani, laolaltă cu familia. Cu prima destinaţie Israel, s-a stabilit până la urmă la Londra. Devenit muzician profesionist cu studii la Juilliard School, a cunoscut consacrarea în nume propriu din 1987, atunci când a înfiinţat cvartetul BĂLĂNESCU.

(w500) Alexandru

Seria discurilor de succes în Europa a început cu „Luminitza”, având ca sursă de inspiraţie schimbările politice din 1989, din Europa de Est. Din 2006, atât „Maria T” cât şi alte proiecte (inclusiv cu muzicieni - ba chiar şi oameni de teatru - români) l-au adus din ce în ce mai des pe violonistul compozitor acasă, în muzica românească!

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Memoria locului

*Studioul teritorial Craiova

* Curtea de Argeș, vechea capitală a Țării Românești
Vă invităm să călătorim în vechea cetate de scaun a Țării Românești, unde primii voievozi , Basarabii, și-au clădit curțile domnești și au transformat locul într-un important centru religios la sud de Carpați. Cele mai vechi biserici din Muntenia le găsim aici. Domnitori ai Țării Românești și familiile regale ale României îşi au mormintele tot aici. Biserica Domnească, Mănăstirea Curtea de Argeș sau Palatul Episcopal reprezintă repere ale istoriei neamului românesc.

Producător Simona Carauleanu

17:30 În prelungiri

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3