loader
Foto

Alexandru Tomescu şi Sergiu Anghel, invitaţi la “Arte, carte şi capricii”

Joi, 3 mai, de la ora 21.00, într-o ediţie cu informaţii despre teatru, vioara Stradivarius, cărţi, artă ceramică şi gala de coregrafie. Nu pierdeţi această nouă ediţie a magazinului săptamânal de cultură urbană, prezentat de Radu Nechit la TVR 3.

 

Arte, carte şi capricii

Săptămâna aceasta, Radu Nechit discută în studioul emisiunii “Arte, carte şi capricii” cu violonistul Alexandru Tomescu despre muzica clasică şi noul său turneu cu vioara Stradivarius şi cu coregraful Sergiu Anghel despre recenta Gală organizată de Uniunea Artei Coregrafice din România şi Teatrul de Balet din Sibiu – un eveniment de excepţie.

Tot joi, intrăm în culisele piesei “Fierarii”, de Milos Nicolic, montată la Teatrul de Comedie în care cinci actori excepţionali, în regia maestrului genului, Horaţiu Mălăele, deapănă o poveste ce împleteşte tragedia cu comedia. Aşa aflăm, de exemplu, că pentru Maia Morgenstern să joace la Comedie era un vis, iar pentru George Mihăiţă, o nouă provocare: să înveţe să vorbească româneşte cu accent unguresc.

Ajungem şi la Galeria Galateea din Bucureşti unde descoperim faţete mai puţin cunoscute ale artei ceramice.  Expoziţia ”ARDERI EXPERIMENTALE – Simpozionul de la Jimbolia”  conţine o selecţie de lucrări realizate în cadrul Simpozionului de Ceramică organizat de Muzeul „Stefan Jäger” din Jimbolia.

Şi nu în ultimul rând, la “Arte, carte şi capricii” facem cunoştinţă în această săptămână cu Bogdan Hrib, jurnalist şi editor de carte – un “vrăjitor” al cuvântului care ne poartă în universurile ştiinţei şi imaginaţiei.

 

17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3