loader
Foto

Galerie foto

Altar, o “Rapsodie rock românească”, sâmbătă la TVR 3

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 22.00, la TVR 3 v-am dat întâlnire cu trupa Altar din Cluj, la 25 de ani de la debut, într-o nouă ediţie “Remix”.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Grup situat aproape de la debut între cele mai importante egide metal rock din România, Altar era sărbătorit în 2011 de emisiunea “Remix” la TVR Cultural, după 20 de ani de la înființare. În același timp una dintre cele mai vechi formații apărute în libertate, clujenii s-au revelat peste decenii ca o trupă cu mesaj, care s-a raliat cauzelor sociale nobile, aflate pe „agenda” opiniei publice sau nu.

(w882) Altar

Atunci Altar pregătea al cincilea album discografic, după ce traversase perioade mai bune, dar și mai (g)rele, inclusiv o întrerupere de câțiva ani. Cum clamau și într-unul dintre cele mai bune videoclipuri ale rockului românesc - „Născut învingător” - rockerii de sub Feleac s-au ridicat și mai drepți, într-un showbiz care numai normal nu era.

Ediția îndosariază câteva dintre cele mai vechi secvențe oficiale din arhiva TVR, datorate lui Petre Magdin, filmări ale echipei “Remix”, videoclipuri și arhive personale de la cele mai importante evenimente concertistice rock ale țării (Samrock, Dracula, Rock, Ecopop, Top T, Manic Depression, Stufstock, Artmania ș.a.). Istoria este comentată de actualii membri ai grupului: Andy Ghost – voce, Teo Peter – bas, Levi – tobe, Damian – chitară.

(w882) Altar

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:55 Teleshopping-Publicitate

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VIII-Szőcs Imre-(25’)

*Fizica, cl. XII-Kozma Tamás-(23’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3