loader
Foto

Ansamblul Artistic al Armatei, la ceas aniversar

70 de ani de activitate şi un nume răsunător - Ansamblul artistic „Doina” al Armatei - La mulţi ani! „Popasuri folclorice” a sărbătorit duminică, 7 mai, alături de membrii ansamblului la Cercul Militar Naţional. De la ora 19:00, la TVR 3 şi TVR+.

 

Teodora Drăgoi Pop
Popasuri folclorice

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

9 mai 1947, pe scena Ateneului Român un spectacol grandios avea să marcheze debutul unuia dintre cele mai longevive ansambluri artistice din ţară - Ansamblul artistic Doina al Armatei.

Şi ce alt cuvânt în afara de Doina putea să definească mai bine misiunea acestui ansamblu? Încă de la început ansamblul armatei a depus jurământ de credința frumosului, reprezentat prin valorile noastre culturale şi rolului său de mesager al indentităţii neamului românesc.

(w882) popasuri f

Încet ca un fuior, timpul s-a scurs, anii au trecut, culegând în urma lor laurii unei biruințe bine meritate. Turneele naţionale și internaționale, premiile şi distincţiile obținute, aplauzele și aprecierile publicului spun în cuvinte simple povestea unui ansamblu, ce a fost martor şi totodată  participant la istoria acestui popor iubitor de doină şi dor.

(w882) popasuri f

Duminică, 7 mai, de la ora 19.00, la Popasuri Folclorice, Teodora Drăgoi Pop vă invită să sărbătorim Ansamblul Artistic al Armatei la cei 70 de ani de existenţă.

Producător Maria Tanase Marin

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VII-Szőcs Imre-(25’)

*Istorie, cl. XII-Tamás Zsolt-(25’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3