loader
Foto

Arte, carte şi capricii: Festival de film, şcoală de pictură şi...surprize

La TVR 3 şi online pe TVR+, joi, 5 aprilie, de la ora 21.00,  echipa emisiunii "Arte, carte şi capricii" vă aşteaptă cu subiecte culturale actuale.

 

Arte, carte şi capricii

Vorbim, în ediţia din 5 aprilie, despre două...unicităţi: un proiect musical unic în România şi un festival unic în această parte a Europei. Mai avem subiecte din artă şi un foarte interesant calendar.

Vă propunem să urmăriţi detaliile sumarului nostru:

De multe ori, istoria artei plastice româneşti este nedreaptă. Literatura de specialitate reţine, mai ales, numele bărbaţilor, iar unele din acestea denumesc, generic, şcoli cum ar fi şcoala Baba, şcoala Grigorescu. Un proiect ambiţios îşi doreşte o reevaluare a contribuţiei femeilor din arta românească din ultimii 100 de ani. Un proiect aproape polifonic alcătuit, printre altele, dintr-o expoziţie-cercetare, dezbateri, publicaţii, documentare audio şi video.

Orchestra de cameră şi Corul Academic ale Radiodifuziunii Române au cântat alături de formaţia 2Vibes Symphony, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, într-un concert al cărui program a reprezentat un mix de muzică clasică, piese pop și muzică contemporană, adaptate pentru voce solo, orchestră și ansamblu coral. Discutăm acum despre acest proiect, dar şi despre activitatea sa, cu Ciprian Rogojan, unul din cei doi muzicieni de la 2Vibes Symphony.

(w882) ACC

În Joia Mare, Tudor Călin Zarojanu ne prezintă, la rubrica „De ce-aş citi?”, o carte scrisă de un preot - dar nu una religioasă, ci un roman de spionaj.

“Politically Correct” este o sintagmă pe care aţi auzit-o destul de des în ultima vreme. Dar în ediţia noastră din 5 aprilie veţi auzi despre “Not so politically correct”, pentru că e sloganul din acest an al Festivalului "Cinepolitica". Timp de cinci zile, în a doua jumătate a acestei luni, vom vedea superinteresante producţii vizuale, cu tematică preponderant politică. Mai multe detalii aflăm de la directorul festivalului, regizorul Copel Moscu.

Ce au în comun trei legende din epoca de aur a Hollywood-ului, o divă a muzicii suedeze şi unul dintre cei mai controversaţi regizori britanici ai anilor ‘80? Dacă veţi spune că joacă în cel mai recent proiect al acestuia din urmă, vă înşelaţi! Asemănarea lor este alta: toţi cinci s-au născut pe 5 aprilie!

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3