loader
Foto

La „Arte, carte şi capricii”, Liana Stanciu stă de vorbă cu...Regina Maria

Joi, 21 noiembrie, de la ora 21.00, în noua ediție „Arte, carte şi capricii”, sunteţi invitaţi să vă întâlniţi cu Regina Maria, întruchipată pe marele ecran de actriţa Roxana Lupu.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Distracţia este un cuvânt incitant în orice epocă, în orice regim politic, chiar dacă posibilităţile și contextul au fost mereu altele. Ce înţelegem astăzi prin distracţie se poate să fie cu totul diferit de felul în care socializau strămoşii noştri.

În strânsă legătură cu urbanizarea, distracţia la români lua diverse forme, de la cabaret şi braserii la vilegiatură şi sporturi în aer liber. Bogdana Pascal a aflat dacă s-au schimbat lucrurile, din cercetarea realizată de cunoscutul istoric şi jurnalist Adrian Majuru, în cea mai recentă apariţie editorială: Cum se distrau românii odinioară.

Timp de 11 zile, invitaţi din 28 de ţări au transformat Iaşiul în capitala europeană a teatrului pentru publicul tânăr. Pentru a douăsprezecea oară, 500 de participanţi au adus în faţa publicului creaţii originale, premiere şi spectacole pline de inventivitate. Vă invităm să întâlniţi câţiva dintre aceşti artişti talentaţi, joi, la „Arte, carte şi capricii”.

Ca de obicei, Tudor Călin Zarojanu ne oferă un nou argument pentru lectură. Unul...personal, acum când Internetul şi, în general, comunicarea prin device-uri par să nu mai fie o parte din viaţa noastră, ci chiar...viaţa noastră!

Imaginează-ţi că într-o zi angajatorul te anunţă că vrea să te dea afară. Apoi, seara, iubitul îti mărturiseşte că ar vrea să vă despărţiţi. În ambele cazuri, ți se spune că de vină este...personalitatea ta. Pare subiect de roman? Chiar este! „Îţi promit libertatea”, cel mai recent volum semnat Laurent Gounelle, a fost lansat în prezenţa autorului la Librăria Cărtureşti Verona. Irninis Miricioiu vă oferă detalii.

Nu în ultimul rând, chiar dacă nu suntem tocmai în ton cu vremea, ne facem pârtie către...„Regatul de gheaţă”, pe marele ecran. Este de aşteptat ca animaţia americană să strângă peste 100 de milioane de dolari doar din încasările premierei. Şi totuşi, pentru cei mari există viaţă şi după FROZEN, iar asta fără să fim nevoiţi să renunţăm cu totul la poveştile copilăriei. Detalii despre premierele săptămânii pe marele ecran ne vin din rubrica de film Cinerecomandă, realizată de colegul nostru Cristi I. Popescu.

În ediția din 21 noiembrie a emisiunii "Arte, carte și capricii", sunteţi invitaţi să vă întâlniţi cu Regina Maria, întruchipată pe marele ecran de actriţa Roxana Lupu. Liana Stanciu a aflat de ce a ales tânăra să trăiască la Londra, cum a ajuns să câştige acest rol, precum şi ce înseamnă pentru o actriţă lungul proces al obţinerii unui rol de anvergură.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

Cehov, mereu actual-premieră „Unchiul Vania” la Teatrul Național Târgu Mureș

Producător Petronela Moraru

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3