loader
Foto

Arte, carte şi capricii - o ediţie matinală

În mod excepţional, emisiunea va fi difuzată în această săptămână vineri, 9 noiembrie, de la ora 10.00 şi în reluare sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 16.00.

 

Arte, carte şi capricii

În această săptămână, emisiunea Arte, carte şi capricii vă oferă o porţie consistentă de film, pentru că două producţii, una cinematografică şi alta de televiziune, se lansează în aceste zile.

De unde şi mai ales de când a apărut publicitatea românească?  Ce branduri locale de bunuri de larg consum cumpărau românii în urmă cu 100 de ani? Acestea sunt câteva dintre întrebările care au dat naştere unei expoziţii itinerante, care oferă vizitatorilor din Bucureşti, Cluj si Timişoara fragmente de istorie românească şi mai ales de viaţă, aşa cum ni-o amintim de prin dulapurile străbunicilor: “Made in Ro - 100 de ani de branding românesc”. Un reportaj de Bogdana Pascal.

Poveşti de viaţă, pline de forţă, surprinse cu un penel animat de expresivitate. Vorbim despre cel mai recent volum al scriitoarei Andreea Răsuceanu, lansat de editura Humanitas în colecţia Scriitori români contemporani. O carte în care prind viaţă trei destine, creionate subtil, "O formă de viaţă necunoscută" este un volum plin de melancolie, pe care vă invităm să-l descoperiţi acum în librării.

Cel mai aşteptat eveniment cinematografic al toamnei este, fără îndoială, Moromeţii 2. Regizorul Stere Gulea se întoarce în comuna Talpa din Teleorman după 32 de ani de la turnarea primei părţi a filmului. Liana Stanciu a stat de vorbă cu regizorul şi cu doi dintre actorii tineri, Iosif Paştină şi Ioana Bugarin - despre casting, provocări, renunţări şi, mai ales, despre cine a mai rămas din prima echipă Moromeţii. Pelicula poate fi văzută pe ecrane, în toate marile oraşe.

Prezent în studioul Arte, carte şi capricii, un foarte cunoscut actor, care face parte din fabuloasa distribuţie a filmului Moromeţii 2: Cristian Şofron.

Un spaţiu paradisiac, o spânzurătoare înflorită ca un cireş japonez de primăvară, o poveste despre despre eroi, frici, speranţe şi iubire. Un drum de la beznă la lumina învierii. Aşa poate fi rezumată cea mai recenta realizare a Casei de Producţie TVR, „Apostolul Bologa”. O adaptare după "Pădurea Spânzuraţilor", realizată de Dominic Dembinski, invitat în studioul Arte, carte şi capricii.

 

 

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3