loader
Foto

Galerie foto

„Cântec și poveste” - In Memoriam Benone Sinulescu

Sâmbătă, 20 noiembrie, la TVR3 și online pe TVR+, de la ora 8.00, „Cântec și poveste” redifuzează o ediție care l-a avut protagonist pe regretatul Benone Sinulescu.

 

Miruna Ionescu
Cântec și poveste

În salonul unei case vechi, istorice - „Casa Romanței” din Târgoviște, poveștile de viață cunosc nemurirea. Și timpul pare să se oprească în loc pentru a le asculta.

Actrița Miruna Ionescu și Benone Sinulescu au dat timpul înapoi și s-au întors pe dealurile Buzăului pentru a spune publicului drag încă o dată: „Cât e Siriul de mare,/ N-are drumuri mergătoare/ Numai apă curgătoare/ Apa curge printre dealuri/ Dorul mândrii-l duce-n valuri/ Şi-ai Buzău, Buzău…”.

Benone Sinulescu (24 mai 1937 - 18 noiembrie 2021) s-a născut într-o familie în care și vorba bună, dar și chelfăneala își găseau locul. Calitățile vocale i-au fost descoperite de dascălul școlii primare din Pleșcoi - Buzău, dar dragostea de cântec o avea…pur și simplu o avea de undeva, poate de la tatăl său, cântăreț la strană, poate de la țăranii satului, poate de la femeia aceea care, ducându-și vacile la păscut, doinea a dor și jale.

(w882) benone sin

A urmat cursurile Școlii Speciale de Muzică din București, unde a avut-o profesor pe celebra Maria Tănase, și s-a remarcat printre vocile acelei perioade, voci care au rămas ca mărturie a calității artei cântului popular: Victoria Darvai, Natalia Șerbănescu și mulți alții.

În poveștile pe care i le-a împărtășit Mirunei Ionescu, Benone Sinulescu a zâmbit din suflet, a zâmbit de drag de viața frumoasă pe care Dumnezeu, în marea lui bunătate, i-a dăruit-o. Ne-a molipsit pe toți cu bucuria fiecărui cuvânt pe care l-a rostit.

Amintiri de neuitat cu un mare artist, Benone Sinulescu, interviu realizat în anul 2018 la Casa Romanței din Târgoviște. Tot în această ediție am parcurs cu interes și Arhiva TVR, amintindu-ne de Ileana Sărăroiu și Irina Loghin.

(w882) benone sin

Această perioadă pe care o parcurgem cu toți, ne învață ce să prețuim în viață, cum să separăm valorile de nonvalori, ce mare avere este bogăția sufletească și, că prin credința noastră puternică, prin vorbele noastre simple, putem să spunem cu tărie: Viața are un sens și acela e UNIC. (Realizator și producător: Maria Tănase Marin)

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3