loader
Foto

Bogdan Chireac la STAŢIA ROMÂNIA-ISRAEL

Vă aşteptăm duminică, 25 martie, ora 17:30, la TVR 3, la prima ediţie a emisiunii "Staţia România-Israel", care îl are ca invitat pe Bogdan Chireac, jurnalist, director DC News .

 

Staţia România-Israel

"Staţia România-Israel" este o emisiune care celebrează prietenia şi relaţiile diplomatice şi culturale neîntrerupte zeci de ani între statul Israel şi România. Ea va dezbate aspecte multiple ale relaţiilor dintre popoarele român şi evreu, cu referire la oameni, amintiri şi istorii referenţiale.

Emisiunea va reflecta şi fapte speciale din viaţa şi activitatea invitaţilor, în contextul contactului la un moment dat cu realităţile celor două popoare sau cu cunoaşterea celor două ţări.

Românii au iubit minoritatea evreiască, ceea ce a sădit amintiri de neuitat în memoria israelienilor de origine română. Evreii, cândva o minoritate importantă pe teritoriul Romaniei, şi-au impletit destinul cu paginile din istoria  României. Perfect integraţi din punct de vedere cultural şi economic, ei au putut să-şi manifeste cultul religios mozaic ca minoritate religioasă. Evreii, o comunitate care şi-a dorit  şi a contribuit din tot sufletul  la abundenţa locurilor româneşti în care au trăit, la realitatea românească culturală şi la construirea României Moderne. În zilele modern, când vorbim despre  cele două state,  România şi Israel, aprecierea şi recunoaşterea meritelor poporului evreu şi a realizărilor israeliene a fost punctul de pornire a României în relaţiile moderne româno-israeliene. Anul 2018 amplasează istoric şi simbolic startul emisiunii sub egida manifestărilor Centenarului .

Din acest motiv, numele de "70 de ani într-un Centenar", care reprezinta 70 de ani de existenţă a Statului Israel şi 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte dintre România şi Israel, în primul Centenar al României, va însoţi emisiunea pe parcursul primului an de emisiune.

Realizator şi producător:  Thea Haimovitz

***

Emisiunea poate fi urmărită si în livestreaming pe TVR+.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3