loader
Foto

Bucureştii sub ocupaţie 1916-1918

Duminică, 20 mai, de la ora 9.10, la TVR HD şi de la ora 13.30 la TVR 3, urmăriţi, la "Locuri, oameni şi comori", prima parte a reportajului realizat de Emilia Nicolaescu despre capitala ţării în perioada primei conflagraţii mondiale.

 

Locuri, oameni și comori

După doi ani de la începutul Primului Război Mondial - în care au avut loc îndelungi negocieri şi presiuni, de partea cui să intrăm în război, de partea Antantei sau de partea Puterilor Centrale - iată că România decide să se alăture Antantei, sperând că alături de Franţa, Imperiul Britanic şi Imperiul Rus ne-am putea recupera Transilvania şi Basarabia.

Acesta a fost scopul intrării noastre în Primul Război Mondial şi de aceea s-a şi numit „Războiul de reîntregire”, pentru că la finalul lui, am reuşit Marea Unire a tuturor teritoriilor locuite de români.

Dar ce au făcut bucureştenii în timpul marelui război? Au stat şi s-au uitat? Şi-au predat doar oraşul în mâinile ocupanţilor? Nu, bucureştenii au suferit de foame, de frig, de boli, au fost umiliţi, sărăciţi şi au suferit la fel ca toţi românii.

Pentru următoarele două ediţii, Emilia Nicolaescu vă aduce la „Oameni, locuri şi comori” detalii foarte puţin cunoscute despre perioada traversată de locuitorii Bucureştiului în perioada anilor 1916 – 1918.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3