loader
Foto

Galerie foto

Cântec și poveste, ediție specială Romanța ne unește ...

Duminică, 19 decembrie, de la ora 16.00, la TVR 3 și online pe TVR+, ați putut urmări o ediție specială "Cântec și poveste".

 

Cântec și poveste

Festivalul Național de Romanțe ”Crizantema de aur”, Târgoviște 2021

Mesaje de suflet la Sărbătoarea Romanței românești, ediția 54

(w882)

(w882)

Actrița Miruna Ionescu

”Astăzi, pentru mine, natura vibrează în armoniile romanțelor...era anul 2016 când treceam granița timpului și vizitam cetatea Romanțelor...și nu mă refer aici la orașul Târgoviște...vorbesc despre un Festival care a învins timpul și a supraviețuit cu o forța uluitoare tuturor schimbărilor culturale - Crizantema de aur!

Romanța atunci renăștea...era acolo un om care nu a lăsat-o să intre în umbra marii Tăceri...

Alina Mavrodin Vasiliu, cea care i-a dat din nou aripi, i-a pus straie împărătești și a așezat-o pe jilțul ei încoronând-o la rang de regină peste muzici”.

(w882) 3

Cristina Bugnar – Trofeul ”Crizantema de aur”, Târgoviște 2021

”A fost o onoare să particip la un astfel de eveniment!

Felicit pe toți participanții și artiștii Festivalului ”Crizantema de Aur”!

Cinste, maestrului Ștefan Cigu și orchestrei ”Dor românesc”, sunt adevărați profesioniști și oameni minunați. Mulțumesc, doamnei director artistic al acestui eveniment, Alina Mavrodin Vasiliu, cea care m-a făcut să înțeleg că, dacă vrei să cânți romanță, chiar dacă ai 26 de ani, trebuie să înțelegi că ,,Romanța este ca o rugăciune ...coboar-o în suflet”

Și nu în ultimul rând, mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toate!

Orice pas este un început!”

(w882) kkj

Ileana Vieru – realizator, Radio România Antena Satelor

A fost o ediție foarte frumoasă, cu concurenți foarte bine pregătiți, care s-au străduit să trăiască romanța, să intre în inima ei, în sufletul ei, au fost participativi, trăitori.  Atâta împărtășire de emoție pe care am simțit-o... Aceste lucruri minunate care se întâmplă aici, la Festivalul Crizantema de aur,  ne creează amintiri  cu care vom rămâne la finalul vieții. Aceste cântări pe care le-am descoperit aici, le păstrăm și ele vor fi bucuria noastră mai târziu, reîntoarcerea noastră în aceste momente”.

(w882) 67

Eugen Doga - compozitor

”M-a bucurat faptul că, toți concurenții au venit într-adevăr, la o sărbătoare a Romanței. Este o sărbătoare unică în toată românitatea, este prezentarea spirituală a generațiilor.   Romanța nu a apărut ieri, sau azi, și dovedește că ea, este iubită, îndrăgită de cântăreți și așteptată de ascultători. Iar noi, cei care scriem muzică, cei care apreciem, suntem mulțumiți că aceste doleanțe ale sufletelor noastre sunt îndeplinite.

Felicitări, Alina Mavrodin Vasiliu - Inima acestui festival, al acestei comori spirituale!

 

Prezintă: Mircea Neacșa

Invitați speciali: Eugen Doga, Lucian Vlădescu, Petre Neamțu, Ileana Vieru, Miruna Ionescu, Silviu Biriș.

(w882) 5

Invitați: Alina Mavrodin Vasiliu, Matilda Pascal-Cojocărița, Daniela Vlădescu, Vlad Miriță, Ana Bragari, Rodica Anghelescu, Ana Maria Stănoaia, Darius Iordănescu, Alin Pascal, Cristina Bugnar, Ștefan Cigu, Mihail Vlădăreanu și grupul ”Dorulețul” din Târgoviște, orchestrele ”Romanța” și ”Dor românesc” .

(w882)

Producător: dr. Maria Tănase Marin

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3