loader
Foto

"Cântec și poveste" ca în Muntenia și în Ardeal

Marioara Man Gheorghe, Tina Militaru, Ana Almășana Ciontea ne-au bucurat sufletele cu muzică tradițională românească, sâmbătă, 31 octombrie, ora 19.00, la TVR3.

 

Cântec și poveste

În zi de toamnă aflați povești din lumea satului tradițional și ascultați cântece din Muntenia și din Ardeal ce oglindesc farmecul acestor regiuni.

(w882) Marioara M

Iată câteva gânduri împărtășite de invitatele emisiunii "Cântec și poveste":

Marioara Man Gheorghe : ”Am pornit pe drumul cântecului din comuna Hodac, sat Arșița, județul Mureș, cu dorința de a-mi împlini visul, acela de a deveni o mare cântăreață, că ”dragul de cântat e moștenire din familie.

(w882) Man Marioa

Lumea s-a schimbat mult de când erau copiii mei mici și încerc să ţin pasul cu ea, dar cred că tot universul, lumea asta a copilăriei are nevoie de aceleaşi lucruri: de dragoste, de siguranţă, de joacă, de visare.”

(w882) Tina Milit

Tina Militaru: Am fost o norocoasă pentru că am beneficiat de o zestre bogată de cântece de la bunicul meu, rapsodul Constantin Drogeanu, din satul Șuțești, jud. Brăila. Cu aceste cântece mi-am croit drumul către scenă, către inima oamenilor.”

(w882) Tina Milit

Ana Almășana Ciontea: Doamne-ajută și dă bine!”, vorba cântecului.

(w882) ana almasa

Astăzi este despre Cântec, despre Soare, despre Viață și despre o toamnă cu multe roade! Acolo unde se întâlnește iubire cu iubire, Dumnezeu strecoară un grăunte de veșnicie, care să poarte sufletele frumoase, până la capătul lumii.

(w882) ana almasa

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3