loader
Foto

"Cântec și poveste" cu Floarea Calotă

Puteți revedea, pe 13 martie, o ediție de colecție cu una dintre cele mai reprezentative voci ale folclorului muntenesc, Floarea Calotă. De la ora 19.00, la TVR3 și pe TVR+.

 

Cântec și poveste

Textele cântecelor mele își au izvorul în dragostea pentru vorba românească, a consătenilor mei, a părinților și bunicilor mei, de-acolo am înțeles că dacă un cântec nu are o poveste, poate nici n-ar trebui cântat. Cântecul trebuie să spună ceva, trebuie să rămână în conștiința ascultătorului. Îmi doresc să mai pot cânta, să fiu un om drept și să nu supăr pe nimeni, și să fac totul cu măsură pentru că întotdeauna ce e mult nu e bine, chiar și cu cântatul. Cum spune vorba: mai răruț, că-i mai drăguț! Să lăsăm omul să i se facă dor...” (Floarea Calotă)

(w882) maria si f

Marea interpretă a cântecului muntenesc Floarea Calotă a cântat cu dragoste și devotament dorurile lăutarilor de pe Vlașca de Teleorman, a valorificat repertoriul bogat și diversificat al vestitelor tarafuri de lăutari, și, cu multă bucurie și dăruire, a oferit publicului nenumărate cântece-șlagăr, rămase și astăzi în memoria și sufletul românului.

(w882) echipa flo

Un moment muzical memorabil realizat cu ani in urmă la Conacul Callimachi-Prahova va pune în lumină frumusețea cântecelor ritualice de nuntă.

Floarea Calotă, în dialog muzical cu tinerele Miruna Ionescu, Cristina Vrâncianu, Adriana Deaconu, acompaniate de Taraful ”Constantin Lătărețu”, cântă la masa mare ”Ia-ți mireasă ziua bună !”.

(w882) maestru si

Vă așteptăm cu drag la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București, la o întâlnire de poveste cu marea interpretă a folclorului muntenesc, Floarea Calotă, sâmbătă, ora 19.00, la TVR3.

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3