loader
Foto

"Frații Petreuș", ediție de colecție a emisiunii "Cântec și Poveste" | VIDEO

Vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", ați fost invitați la o întâlnire de suflet cu folclorul maramureșean autentic, promovat de frații Ion și Ștefan Petreuș.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

 

.
Deschidem "filmoteca de aur" a Televiziunii Române și ne bucurăm de minunate filmări realizate de-a lungul anilor de celebrii rapsozi maramureșeni.
.

(w882)O să ne amintim cu drag si de sora lor, Ioana Petreuș, care a cântat mulți ani alături de celebrii ei frați.

Invitat în emisiune va fi Andrei Petreuș, fiul lui Ștefan Petreuș, care ne va demonstra că este un vrednic urmaș al familiei sale de adevărați ambasadori ai folclorului tradițional maramureșan. Interpret valoros atât la ceteră (vioară) cât și cu vocea, Andrei Petreuș, alături de verișorul său, Marinel Petreuș, care este la fel de talentat, ne demonstrează că valorile tradiționale zămislite în satul maramureșan se transmit din generație în generație.

(w882)Amintiri deosebite, cântece de mare valoare și frumusețe, gânduri de viitor și proiecte deosebite pentru noile ediții ale Festivalului "Frații Petreuș", toate într-o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și Poveste".

.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3