loader
Foto

„Cântec și poveste" cu Cristina Gheorghiu

Duminică, 29 august, de la ora 16:00, TVR3 vă propune o reîntâlnire cu Cristina Gheorghiu, apreciata interpretă de folclor și solistă a Ansamblului „ Ciocârlia ” din București.

 

Cântec și poveste

Realizările artistice ale Cristinei Gheorghiu sunt de apreciat, a pornit pe drumul cântecului cu un singur gând, acela de a deveni un profesionist în ale muzicii.

A reușit, dar cu multă muncă și perseverență, devenind cântăreață a Ansamblului ”Ciocârlia” din București.

(w882) portret 2

Cristina are o prezență scenică deosebită, o voce caldă, plină de temperament și un stil propriu inconfundabil.

(w882) Dans Crist

Gânduri alese ale Cristinei Gheorghiu:

Daca e să întind un arc peste timp, mă duce gândul la anul nașterii mele. Atunci erau vremuri grele, căci a fost un un an cu inundații catastrofale,  râul Moldova acoperise sate întregi și, pe alocuri, fuzionase cu alte pâraie, făcând imposibilă trecerea dintr-un sat în altul.

Casa noastră, la doar o jumătate de kilometru de râu era, împreună cu celelalte case ale rudelor noastre apropiate, în mare pericol, familia (cu rude cu tot) se frământa și încerca să găsească o soluție pentru ei, dar, mai cu seamă, pentru mama (care mă purta lângă inima și sufletul ei și mai avea doar o lună până la soroc), încercând să identifice o cale de a ne proteja și pune la adăpost.

Tensiunea era uriașă... În acele momente a apărut străbunica mea, Marghioala, bunica paternă a mamei, femeie trecută prin doua războaie, rămasă văduvă la 32 de ani, care a a zis: ”A trecut linia frontului pe aici, prin sat și n-am plecat nicăieri, am trecut foametea și n-am plecat, iar acu' voi vreți să ne urcați pe casă și în copac?!!.. Stați la locul vostru, că Dumnezeu are grijă de noi și n-o să se întâmple nimic!"....Le-a certat tare pe toate mătușile mele și a  avut dreptate! Apele ne-au înconjurat, pe la capetele satului, dar în sat, în case, în gospodării, n-au ajuns!

(w882) portret 1

Acum, gândindu-mă la povestea asta, cred că e bine să avem încredere în noi, în Dumnezeu, în fibra și esența nației noastre românești care nu se lasă atât de ușor înfrântă, căci vom ieși cu bine și din aceste vremuri de restriște!

(w882)

Dumnezeu să ne ajute și să auzim de bine!”

(w882) echipa si

Invitata specială a emisiunii este Sofia Vicoveanca. Actrița Miruna Ionescu va încheia emisiunea alături de marele interpret Ion Ghițulescu.

***

Producător: Dr. Maria Tănase Marin

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3