loader
Foto

„Cântec și poveste" cu Dumitru Sopon

Vineri, 16 iunie, de la ora 15.00, la TVR 3, am deschis Arhiva de Aur a TVR în spațiul emisiunii " Cântec și poveste".

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Restituiri folclorice cu DUMITRU SOPON, vocea emblematică a cântecului popular din Ardeal.

(w882)

Prin vocea sa puternică, extrem de valoroasă, prin prezența scenică plină de măreție și demnitate, Dumitru Sopon, și-a înscris numele în ierarhia celor mai valoroși interpreți ai cântecului popular românesc. De-a lungul unei cariere excepționale, de peste 50 de ani, a lansat nenumărate cântece-șlagăr, ce au legănat bucuriile, dorurile, nostalgia și amarul sufletului multor generații de români care l-au apreciat și ovaționat pe mii de scene ale țării și ale lumii.

(w882)

Depănăm amintiri dragi despre Dumitru Sopon și povestea cântecului său, cu marea interpretă Maria Marcu, colega sa de scenă zeci de ani de zile, care ne va povesti lucruri inedite despre marele interpret, urmărim filmări inedite din arhiva TVR, dar și filmări difuzate în premieră la televiziunea națională.

(w882)

Această ediție a emisiunii „Cântec și poveste" ne va restitui valori spirituale deosebite, adunate din lada de zestre a țăranului ardelean, începând din anul 1956, când Dumitru Sopon realiza primele sale înregistrări la Radio Cluj, și până în anul 2006, când a ales calea veșniciei.

(w882)

O ediție cu adevărat "de colecție", pe care vă invit să nu o pierdeți.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, vă invităm la o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

 

#tvr3