loader
Foto

„Cântec și poveste″ cu interpreți îndrăgiți, la TVR 3

În perioada 16-22 ianuarie, de la ora 15.00,  la TVR 3 ați putut urmări interpreți ai folclorului autentic în noile ediții ale emisiunii „Cântec și poveste″ realizate de studiourile teritoriale.

 

Cântec și poveste

Luni 16 ianuarie, ora 15.00, la TVR 3, Studioul teritorial Tg.Mureş îi invită pe iubitorii de folclor la o ediție specială "Cântec și poveste" despre dogăritul în comuna Avram Iancu, județul Alba.

Moderator: Cristian Ţăran

Producător: Vasile Braic

***

Marți, 17 ianuarie, ora 15.00, la TVR 3, Studioul teritorial Iaşi vă invită la Prisăcani, alături de Cristina Drăgan Diaconescu şi Ansamblul „Moldovenii din Cetate”, din comuna Moşna.

Pentru tânăra interpretă de muzică populară este o întoarcere acasă, iar pentru dansatorii moşneni este răspunsul la invitaţia de a aduce jocul lor în satul de pe malul Prutului.

Moderator: Laura Lucescu

Realizatori: Carmen Olaru şi Horia Gumeni

***

Miercuri 18 ianuarie, ora 15.00, la TVR 3, Studioul teritorial Craiova redifuzează Festivalul Național de folclor ,,PONOARE, PONOARE, Gala Laureaților.

Decernarea premiilor Festivalului

Producător: Laura Constantinescu​

***

Joi, 19 ianuarie, ora 15.00, la TVR 3, Studioul teritorial Timişoara ne prezintă personalităţi ale folclorului din regiune. Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradițiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător: Felicia Stoian

***

Vineri, 20 ianuarie, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste", Studioul teritorial Cluj o are ca invitată pe Viorica Telcean, o voce unică a cântecului popular din Bistrița Năsăud și Sibiu. Născută în localitatea Căianu Mare din Județul Bistrița Năsăud, interpreta Viorica Telcean a crescut în lumea minunată a satului transilvan de altădată, de unde și-a umplut sufletul cu valorile tradiționale moștenite de la neamul său de țărani neaoși, de pe Valea Țibleșului.

(w882)

Deși pașii vieții au purtat-o pe meleaguri sibiene, ea nu și-a uitat obârșia. Iar atunci când prin concurs a fost angajata prestigiosului Ansamblu folcloric „Junii Sibiului", ea și-a cântat tot cântecele locului natal. Din respect pentru zona ce a adoptat-o, cea a Sibiului, Viorica Telcean, a învățat și a reprezentat cu cinste și folclorul autentic sibian. Toate aceste aspecte ale drumului parcurs de Viorica Telcean în lumea minunată a cântecului popular transilvan, dar și multe altele, le veți afla în portretul de interpret creionat de echipa TVR Cluj pentru emisiunea "Cântec și Poveste" transmisă de TVR 3, vineri, 20 Ianuarie 2023.

Realizator: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3