loader
Foto

"Cântec și poveste" cu Margareta Clipa

Margareta Clipa, una dintre cele mai remarcabile voci ale Bucovinei, a reușit de-a lungul carierei sale artistice să-și contureze un stil interpretativ inconfundabil de care ne-am amintit pe 6 februarie, ora 16.00, la TVR 3.

 

Cântec și poveste

Margareta Clipa a păstrat cu strictețe valorile folclorului muzical specific zonei de proveniență. Cu simțu-i creativ a dat publicului larg cântece devenite, în timp, șlagăre. Prin conținutul tematic și melodicitatea lor, aceste cântece au ajuns la inima ascultătorului, creând o stare de bună-dispoziție și de bucurie.

(w882) marga 3

 

(w882) Margareta

Tânără, venită de pe băncile liceului, am reușit să intru în tainele artei populare și mai cu seamă să mă integrez în colectiv, în Ansamblul artistic-profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava. Aici am început o viață nouă și am avut posibilitatea să cunosc foarte multă lume. Maestrul, dirijorul George Sârbu, mi-a spus de fiecare dată: tu trebuie să fii Margareta cu tot ceea ce aduci de acasă, cântecul tău, costumul tău, vorbele tale, pentru că altfel ai fi o altă persoană.

(w882) marga 5

Pentru mine scena reprezintă un altar, publicul, dirijorul, orchestra, toți sunt importanți, eu mă dăruiesc în totalitate, scena nu reprezintă un loc de compromis, cine crede că scena este un loc de compromis se înșeală amarnic…. scena nu înseamnă a cânta atunci pe moment, există o pregătire, o stare pe care trebuie să o ai …scena presupune și un costum frumos, o atitudine frumoasă.

(w882) marga 4

Publicul oricum te măsoară din cap până-n picioare și iți dă o notă, te aplaudă sau nu”. (Margareta Clipa)

(w882) alisa toma

Alături de Margareta Clipa , o vom revedea pe tânăra și foarte talentata, Alisa Toma. Ea reprezintă cu onoare folclorul Ținutului Hunedoarei.

(w882) Alisa Toma

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3