loader
Foto

Galerie foto

"Cântec și Poveste", cu Mirela Petruș

Vineri, 17 martie, de la ora 15.00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Invitata ediției a fost Mirela Petruș, îndrăgită interpretă a cântecului popular din Bistrița Năsăud.

(w882)

Deși s-a născut în partea de sud a țării, la Giurgiu, acolo unde a copilărit și unde a prins drag de cântec, peste ani avea să ajungă să promoveze cântecul popular din Ardeal și în mod deosebit din Bistrița Năsăud.

(w882)

Absolventă a Liceului de Muzică "Dinu Lipatti" din București, Mirela Petruș, a avut șansa extraordinară de a fi eleva marelui profesor Gavril Prunoiu, care a pregătit mulți tineri interpreți de folclor, ce acum sunt nume mari ale cântecului popular românesc.

(w882)

Astăzi, solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist "Dor Românesc" din Bistrița, Mirela Petruș, se bucură de aprecierea publicului larg, iubitor de cântec, fiind așteptată cu drag la concerte, spectacole și evenimente.

(w882)

Povestea drumului său în lumea cântecului, cum a ajuns să cânte muzică populară din Ardeal, aspecte inedite din viața sa și multe alte crâmpeie din drumul parcurs până acum, le-ați descoperit din spațiul acestei noi ediții a emisiunii "Cântec și Poveste".

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraşș pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul șşcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala țţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Emisiunea „ Descriptio Moldaviae" din 25 martie ne invită să găsim noi motive pentru a ne îndrăgosti de zonele din nordul țării, unde putem face ...

Irninis Miricioiu vă invită să descoperiţi momente unice

"Din arhiva TVR" este o emisiune  pe care o puteți urmări sâmbăta de la ora 20.00, la TVR3.

„Sper să mai pot duce televiziunea între oameni. Acolo mă simt ca peştele-n apă”

Despre firescul dialogului între oameni, despre folclor şi reţeta unui program de succes, cu Sergiu Vitalian Vaida, realizator şi moderator al ...