loader
Foto

Portret folcloric Paul Ban, tânăr interpret din Bistrița Năsăud

Vineri, 2 februarie, de la ora 15.00, ați putut să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Cântec și Poveste". Am mers pe meleaguri bistrițene, alături de tinerețea cântecului popular din această parte de țară. Invitatul emisiunii a fost Paul Ban.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Paul Ban, tânăr și talentat interpret, ne va povesti despre dragostea sa pentru cântec, despre primii săi pași pe acest drum, despre oamenii ce i-au fost alături și l-au sprijinit. Crescut într-o familie ce a iubit și respectat legile Cerului și ale Pământului, datinile și tradițiile satului transilvan, Paul s-a simțit de mic copil atras de cântec, găsindu-și în el leac de alinare sufletească, nădejde și bucurie pentru viață.

(w500) Paul Ban

O să aflăm despre colaborarea sa cu importante ansambluri folclorice bistrițene, despre primele lui înregistrări realizate pentru un album ce s-a bucurat de apreciere atât din partea specialiștilor cât și a publicului larg și care poartă titlul Satul meu, grădină aleasă.

(w500) Paul Ban

O să fiți poate surprinși de locul de muncă unde acum Paul își desfășoară activitatea, pentru că nu are nici o legătură cu modul sensibil în care un artist se află în universul său, atunci când creează sau cântă.

(w500) Paul Ban

O emisiune în care o să cunoașteți mai bine un interpret din generația tânără ce și-a asumat cu responsabilitate misiunea de mesager al cântecului neamului său.

***

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, vă invităm la o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

 

#tvr3