loader
Foto

"Cântec și poveste": despre simbolul Mărțișorului în tradiția populară

Duminică, 6 martie, facem o vizită la Târgul de Mărțișor organizat de Muzeul Național al Satului ” Dimitrie Gusti ” din București. Revedeți această ediție la TVR3, de la ora 16.00.

 

Cântec și poveste

Însoțită de ghiocei, zambile, zâmbete și urări de bine, frumoasa primăvară a sosit din nou pe meleagurile noastre și, odată cu ea, Mărțișorul.

(w882)

Mărțișorul, firul răsucit în roșu și alb, este considerat protector pentru roadele pomilor, împotriva bolilor și a nenorocului. În tradiția populară, firul se leagă la mâna copiilor și sugerează renaștere, puritate și dragoste.

(w882)

Ca în fiecare an, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București a găzduit Târgul de Mărțișor. Meșterii populari din țară și-au expus cele mai frumoase creații, admirate de copii și de numeroși vizitatori.

(w882)

Bucuria primăverii în alb și roșu vine însoțită de cântecele invitaților emisiunii ”Cântec și poveste”: Cristina Gheorghiu, Polina Gheorghe, Jenica Bercea Anton, Ileana Domuța Mastan, Coralia Costea, Iulia Vătafu, Ștefan Șerban, Stelian Păun, Ștefania Luzinschi, Karla Ursu, grupul de copii ”Ciuleandra”, ansamblul folcloric ”Mugurașii”, Filipeștii de Pădure - Prahova, grupul folcloric ”Mlădițe ilfovene” - Clinceni, ansamblul folcloric ”Mușețeanca” - Brăila.

(w882)

Echipa emisiunii ”Cântec și poveste” vă urează o primăvară cu soare și multe bucurii!

 

(w882)

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3