loader
Foto

„Cântec și poveste” din Valea Bârgăului

Vineri, 19 ianuarie, de la ora 15:00, v-am invitat să poposiți pe Valea Bârgăului, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste", pe TVR3. Invitata ediției a fost Ileana Melian, interpretă reprezentativă pentru ținutul bârgăuan, care ne-a împărtășit lucruri inedite despre drumul său în lumea cântecului nostru popular.

 

Cântec și poveste

Provenind dintr-o familie care a prețuit dintotdeauna valorile satului bârgăuan, Ileana Melian a crescut într-un sat unde datinile și obiceiurile s-au păstrat aproape până în zilele noastre, ea având șansa să le cunoască pe viu, încă din copilărie.

(w882)

A colaborat cu mai multe ansambluri folclorice de prestigiu și a mărturisit că momentul cel mai important al carierei sale a fost acela în care Ansamblul Folcloric "Codrișorul" din Bistrița câștiga la Dijon, în Franța, marele premiu, "Colierul de Aur", pentru autenticitate și tradițional. Ea a însoțit atunci ansamblul, ca solistă vocală.

(w882)

Ne-a povestit și despre colaborarea sa cu Ansamblul Folcloric "Balada", cu dirijori celebri, cu mari interpreți ai cântecului popular românesc, alături de care a cântat de-a lungul vremii.

(w882)

Am aflat și lucruri inedite despre bucuria primelor ei înregistrări la Radio România, moment considerat ca fiind o realizare extrem de importantă, pentru cariera sa artistică. Ne-am bucurat și de cântecele sale și am descoperit o interpretă asumată, pe care am cunoscut-o mult mai bine după această emisiune.

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba germană *Studioul teritorial Timişoara (55’)

Producător Daniel Spătaru

* Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Studioul teritorial Cluj

* Alte minorităţi/ Cluj- Despre proiectul FACES OF COURAGE (52’)

Producător Maria Cinar-Jiga

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3