loader
Foto

Cântec și poveste: Muzica populară ardelenească

Vineri, 27 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii ”Cântec și poveste” ne-am întâlnit cu frumusețea cântecului popular din Ardeal, însoțiți de glasul interpretului Felix Gălan.  

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Născut într-o familie unde cântecele tradiționale însoțeau viața de zi cu zi a omului, Felix Gălan a fost atras de mic copil de cântec și de tradițiile satului în care a copilărit.

(w882)

(w882)

A cântat de mic, fiind nelipsit de la serbările școlare și spectacolele ce aveau loc în timpul copilăriei sale. O perioadă de timp a fost atras și de muzica ușoară, cântând într-o formație muzicală de acest gen, dar, ”glasul pământului” l-a chemat la izvoare și a renunțat la muzica ușoară, pentru a se reîntoarce la prima lui dragoste: muzica populară tradițională.

(w882)

Un rol important l-a avut și fratele său, Ioan Dordoi, alături de care a debutat cântând, în duet, la Casa Orășenească de Cultură din Dej. Despre povestea drumului său în muzica populară din Ardeal, despre încercări, eșecuri și reușite, despre dragostea de cântec și locurile natale, despre ipostaza de dascăl și îndrumător al tinerei generații, ați aflat în această ediție a emisiunii ”Cântec și Poveste”.

(w882)

(w882)

(w882)

Prezentator si realizator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, vă invităm la o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

 

#tvr3