loader
Foto

Galerie foto

Cântec și poveste: O călătorie pe meleaguri hunedorene

Sâmbătă, 2 mai, la TVR 3 și online pe TVR+, de la ora 13:00, actrița Miruna Ionescu v-a condus, pe meleaguri hunedorene, la o întâlnire cu Mariana Anghel.

 

Miruna Ionescu
Cântec și poveste

Oriunde ne-ar fi purtat pașii în lumea asta mare, gândul nostru rămâne tot acasă, la meleagurile natale sau la anii copilăriei.

Îndrăgita interpretă Mariana Anghel ne-a purtat pe plaiuri hunedorene, de la Cetatea Devei până departe la Orăștioara de Sus, de la Parcul Dendrologic Simeria, până la casa părinților ei din Călanul Mic, satul unde a copilărit.

Povestea cântecelor sale de dor, de joc sau de jale, dar și viața ei dincolo de cântec, toate acestea au fost destăinuite actriței Miruna Ionescu într-un interviu realizat în grădina de flori, la casa părintească, având alături pe cele mai dragi ființe: mama și tata.

Mariana Anghel

Chiar dacă suntem izolați acasă, nu cred că am fost mai uniți ca acum...

Ne-am rugat unii pentru alții, am lăcrimat pentru cei în suferință...dar peste toate astea încă avem sufletul plin de frumusețe. Și acum, când timpurile ne-au făcut să avem timp, cu bucurie vreau să împărtășesc cu voi, publicul meu drag, o bucățică din Hunedoara mea frumoasă, colțul meu de Rai!

(w882) mariana an

Vă invit în povestea locurilor mele, unde și acum simt parfumul florilor când stăteam tolănită în poieniță, uitându-mă la cer; sau pietrele aruncate în râul Strei, râsul cristalin al copiilor de vârsta mea...!

Vă invit așadar, în povestea locurilor mele, unde mi-a fost legănată în cântec, copilaria și întreaga viață!”

***

În această călătorie folclorică i-au fost alături fiica, cunoscută interpretă de cântec hunedorean, Adriana Anghel, tineri interpreți din Ținutul Hunedoarei: Alisa Toma, Gabriela Oancea, Traian Stoiță și tradiționalul ansamblu de cântece și jocuri ”Sargeția” din Orăștioara de Sus.

(w882) mariana an

Realizator și producător: dr. Maria Tănase Marin

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3