loader
Foto

„Cântec și poveste": Viorica Podgoreanu, voce de marcă din zona Prahovei

„Amintirile mele legate de cântec pornesc și se termină cu măicuța mea”. Sâmbătă, 17 septembrie 2022, TVR3, ora 19.00, emisiunea „Cântec și poveste" v-a invitat la o reîntâlnire cu Viorica Podgoreanu.

 

Cântec și poveste

Interpretă de marcă a cântecului din zona etnofolclorică a Prahovei, Viorica Podgoreanu a cucerit inimile publicului printr-un repertoriu  autentic și prin glasul ei cald, duios și luminos.

De peste 20 de ani, cântecele sale, apreciate pentru autenticitate, au fost difuzate pe posturile de Radio și Televiziune.

„Erau foarte mari pretențiile la începutul carierei mele, cântecele pe care le prezentam la comisia Radio trebuiau să fie în primul rând autentice, ceea ce eu pot spune că am fost o norocoasă, pentru că le am de la mama mea și de la bunica mea. Aveau glasuri foarte frumoase, blânde, când cântau ele răsuna grădina, iar vecinii tare mult se bucurauMama a suferit foarte mult că eu mi-am întrerup cariera artistică, și totuși niciodată nu e prea târziu.”Viorica Podgoreanu

(w500) Viorica Po

Invitata emisiunii Cântec și poveste” Viorica Podgoreanu ne destăinuie cu modestie și emoție de începuturile sale artistice, pronunțând cu recunoștință numele unor mari dirijori - Victor Predescu, Nicu Stănescu, Ionel Budișteanu - sau pe ale unor renumiți instrumentiști -  Marcel Budală, Marin Cotoanță - oameni dăruiți acestei profesii și care i-au fost alături pe drumul cântecului.

Modelul ei a fost inegalabila Irina Loghin, cea care a dus cântecul prahovean pe marile scene ale lumii.

(w500) Viorica Po

Viorica Podgoreanu, apreciată de-a lungul timpului de specialiștii din domeniul folclorului muzical, a păstrat și a promovat cu sfințenie cântecul autentic prahovean.

Din arhiva emisiunii Popasuri folclorice”, dăruim publicului un colaj de cântece prahovene cu Irina Loghin.

***

Invitații emisiunii: Victoria Moise din Prahova și Mitică Tavă din Argeș

„Chiar dacă pașii m-au purtat spre capitala țării, prima dragoste nu am uitat-o niciodată, cântecul din Prahova mea dragă! Am absolvit Facultatea de Științe Juridice, dar prima dragoste pe care o port în suflet rămâne cântecul popular!  Vă dăruiesc cu drag cântecele mele de pe meleaguri prahovene, să vă aline sufletele și să vă aducă bucurie! ”Victoria Moise

(w882) Victoria M

„Mă consider continuator al vechilor tradiții de cântec dinspre Curtea Argeșului și mă străduiesc să păstrez stilul muntenesc, specific locului. Provin dintr-o familie numeroasă cu nouă copii, în care fiecăruia îi revenea o sarcină precisă în gospodărie, iar duminica era mare sărbătoare, pentru că aveam voie să mergem la Hora Satului și să ascultăm lăutarii. Mama mea cânta foarte frumos, dar am ascultat-o doar la muncă, pentru că tot timpul era plină de griji pentru toți copiii. Cântecul meu poartă în el bucuria de viață a bătrânilor de pe Valea Argeșului. ” – Mitică Tavă

(w882) Mitica Tav

***

Jurnalist senior  Mircea Neacşa

Realizator şi producător  Maria Tănase Marin

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3